Αδ. Γεωργιάδης: Εδώ γεννήθηκε η ασφάλιση – η αγορά έχει προοπτικές να αποκτήσει μεγάλη δυναμική

Το πετυχημένο συνέδριο που διοργάνωσαν ΕΣΑΠΕ – Gama Global Hellas, με φυσική παρουσία άνω των 500 ατόμων και ψηφιακή μετάδοση μέσω της πλατφόρμας LiveOn, τίμησε με τη παρουσία του ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο ίδιος εξάλλου συμμετέχει από πλευράς Πολιτείας σε όλες τις τελευταίες μεγάλες εκδηλώσεις του κλάδου, υποστηρίζοντας το θεσμό και το κρίσιμο ρόλο της ασφαλιστικής αγοράς στην οικονομία και τη κοινωνία.

Κατά την ομιλία του υπογράμμισε τις κυβερνητικές προσπάθειες στήριξης της αγοράς και της ιδιωτικής ασφάλισης ειδικότερα, παραδεχόμενος πως “έχουμε κάνει κάποια πράγματα, όχι όμως όσα θα θέλαμε και όσα είχαμε υπολογίσει”.

Εξήγησε τους λόγους της εξέλιξης αυτής, μιλώντας για τις έκτακτες συνθήκες και προτεραιότητες, απόρροια της πανδημίας, του πληθωρισμού και του πολέμου τελευταία.

Όπως τόνισε, στόχος είναι να δοθεί περισσότερος χώρος στην αγορά ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα, εκτιμώντας πως με τη κατάλληλη στήριξη και ενθάρρυνση η αγορά μπορεί να αποκτήσει πολύ μεγάλη δυναμική καθώς οι προοπτικές του κλάδου είναι μεγάλες.

Εδώ γεννήθηκε η ιδιωτική ασφάλιση

Συνδέοντας την ειδική θεματολογία του Συνεδρίου – με αναφορές ηγεσίας στην Αρχαία Έλλαδα – ο Υπουργός τόνισε πως η έννοια της ασφάλισης έχει ρίζες στην Αρχαία Ελλάδα.

Ειδικότερα, σημείωσε πως τα πλοία που αποτελούσαν το βασικότερο μέσο εμπορίου ήταν εκτεθειμένα σε κινδύνους (ναυάγια κλπ) και οι πλοικτήτες της εποχής με την ασφάλιση εμπορευμάτων μείωναν το ρίσκο του κινδύνου στα μακροχρόνια ταξίδια για την πώληση και εισαγωγή αγαθών.

Αναφερόμενος επίσης στο θέμα της συνάντησης για την Ηγεσία, ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε πως η λέξη προέρχεται από το “άγω” που σημαίνει οδηγός, ο οποίος έχει την ευθύνη να οδηγεί λαμβάνοντας τις σωστές αποφάσεις.

διαβάστε αναλυτικά: ΕΣΑΠΕ – GAMA: Μαθήματα Ηγεσίας με φόντο την Αρχαία Ελλάδα

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*