PYLONES: Ο πιο αδύναμος κρίκος… η κυβερνοασφάλεια των επιχειρήσεων

του Εμμανουήλ Νέτου, CEO της Pylones

Ο αδύναμος κρίκος, πλέον, βρίσκεται στην ασφάλεια της online εμπειρίας. Διαμορφώνεται ένα περιβάλλον στο οποίο γίνεται όλο και πιο δύσκολο να κατανοήσει η εκάστοτε εταιρεία αν έχει να κάνει με πραγματικό χρήστη καθώς και το πώς κάθε χρήστης αποκτά πρόσβαση σε δεδομένα της εταιρείας.

 Καθώς οι οργανισμοί έχουν καταφύγει σε online-focused επιχειρηματικές δραστηριότητες, η αύξηση των bots αυξήθηκε δραματικά. Πρόκειται για μια τάση που επιταχύνθηκε περαιτέρω από την πανδημία, καθώς οι επιτιθέμενοι έχουν διπλασιάσει τις προσπάθειές τους και έχουν αυξήσει τη συχνότητα της απάτης και της κατάχρησης με bοts, με σκοπό την επιβράδυνση ενός site από συντριπτική επισκεψιμότητα. 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται μια τεράστια επιβλαβής επίδραση στην εμπειρία των πελατών και ο χρόνος που απαιτείται για την ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης με τους πελάτες είναι τεράστιος. 

Ένας ακόμη σημαντικός «πονοκέφαλος» είναι η χρήση επισφαλών τρόπων πιστοποίησης των χρηστών, που συχνά αποτελεί κερκόπορτα για το δίκτυο του οργανισμού, είτε πρόκειται για περιπτώσεις στις οποίες οι οργανισμοί διαχειρίζονται συναλλαγές (transactions) είτε ακόμα και για την πρόσβαση χρηστών σε ευαίσθητους εσωτερικούς πόρους. 

Οι επιχειρήσεις, λοιπόν, έχουν ανάγκη να προφυλαχθούν από τις συνεχώς αυξανόμενες απειλές, όπως credential stuffing, account takeover, scraping, carding καθώς και αυτοματοποιημένες επιθέσεις από bots. 

Η Pylones Hellas, επιχειρώντας να δώσει απάντηση στις παραπάνω σύγχρονες και εξελιγμένες απειλές, έχει αναπτύξει συνεργασία με δύο κορυφαίους στον χώρο κατασκευαστές. Τη SHAPE Security, που εξειδικεύεται στην καταπολέμηση της online εξαπάτησης και το bot detection, και την OKTA, που είναι η #1 Identity Platform στον κόσμο που προσφέρει στο cloud IDaaS υπηρεσίες. 

H SHAPE Security, η οποία αποτελεί πλέον μέλος της F5, διαθέτει πλατφόρμα η οποία επικεντρώνεται στην κατανόηση της πρόθεσης ενός χρήστη που προσπαθεί να πιστοποιηθεί και σε πραγματικό χρόνο μέσω της τεχνητής νοημοσύνης (AI) προσπαθεί να αναλύσει τη συμπεριφορά του και να διαπιστώσει αν πρόκειται για κανονικό χρήστη ή για bot.

 Η ΟΚΤΑ πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα και προστατεύει την online ταυτότητα των χρηστών χρησιμοποιώντας πολλαπλούς τρόπους πιστοποίησης, όπως με χρήση push notifications, αλλά και βιομετρικούς δείκτες, όπως δακτυλικό αποτύπωμα, αναγνώριση φωνής και ίριδας. Η συγκεκριμένη cloud πλατφόρμα προσφέρει ένα πραγματικά τεράστιο οικοσύστημα από έτοιμες συνδέσεις για γνωστές εφαρμογές ενώ επίσης εξαλείφει την ανάγκη για χρήση παραδοσιακού login με χρήση password (passwordless login), βελτιώνοντας το user experience.

Aπό το περιοδικό ΧΡΗΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*