Atradius: Η άνοδος στα μεγέθη σε Ελλάδα – Κύπρο και οι εκτιμήσεις για τη τρέχουσα κρίση

Στην ανοδική πορεία των οικονομικών μεγεθών της Atradius Ελλάδος στην Κύπρο και στις στρατηγικές στοχεύσεις της για την τοπική αγορά, αναφέρθηκε ο Managing Director, της εταιρείας, κ. Γεράσιμος Τζέης, στο πλαίσιο εταιρικής εκδήλωσης με τίτλο «Meet the Team», που διοργανώθηκε την Πέμπτη 9 Ιουνίου, στη Λευκωσία, για τους συνεργάτες και Ασφαλισμένους της ασφαλιστικής.

Ο κ. Γεράσιμος Τζέης και σύσσωμο το management team της Atradius Ελλάδος, υποδεχόμενοι τους καλεσμένους της εκδήλωσης επιβεβαίωσαν το στρατηγικό ενδιαφέρον της εταιρείας για την κυπριακή αγορά, τονίζοντας ότι η Atradius στην Κύπρο όχι μόνο κατέχει τη θέση του market leader στις ασφαλίσεις πιστώσεων, αλλά και με ιδιαιτέρως υψηλή συμμετοχή στο σύνολο της τοπικής ασφαλιστικής παραγωγής.

«Αυτό που κάνει την Atradius μοναδική είναι η εξαιρετική χημεία της ομάδας, η τεχνογνωσία και ο επαγγελματισμός των στελεχών της, που μοναδικό σκοπό έχουν την άριστη εξυπηρέτηση του πελάτη» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Γεράσιμος Τζέης, απευθυνόμενος στους καλεσμένους της εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους επικεφαλής των τμημάτων της Atradius Ελλάδος και να συζητήσουν τις οικονομικές εξελίξεις στη Κύπρο, τις προβλέψεις της Atradius για το 2022, τις επιπτώσεις του πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας στην τοπική αγορά καθώς και ζητήματα καθημερινής συνεργασίας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Atradius, οι επιπτώσεις της ρωσο-ουκρανικής σύρραξης στην κυπριακή οικονομία θα είναι προσωρινές, αναμένεται ωστόσο ότι η δραστηριότητα της χώρας θα επιβαρυνθεί πέραν του 2022 και το 2023. Συγκεκριμένα, οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές υποστηρίζονται από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, που θα συνδράμουν στην ταχύτερη δυνατή αντιμετώπιση των αρνητικών συγκυριών της γεωπολιτικής κρίσης και στην εξασφάλιση υψηλών ρυθμών ανάπτυξης.

Υπενθυμίζεται ότι, η Atradius Ελλάδος πέτυχε το 2021 αύξηση των ασφαλιστικών της εσόδων κατά 10% έναντι του 2020, αύξηση των κερδών της άνω των 70%, με το combined ratio να διαμορφώνεται χαμηλότερα από 65% και με τη διατηρησιμότητά του χαρτοφυλακίου της (retention rate) να υπερβαίνει το 96%. Η εταιρεία παρέμεινε market leader για τις Ασφαλίσεις Πιστώσεων στην Ελλάδα και την Κύπρο, με μερίδιο αγοράς 49,6%.

Ο Όμιλος Atradius με εμπειρία άνω των 90 ετών στην ασφάλιση των πιστώσεων, είναι ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς παγκοσμίως, παρέχοντας, μέσω των 160 γραφείων που διαθέτει σε περισσότερες από 50 χώρες, προϊόντα και υπηρεσίες Ασφάλισης Πιστώσεων και Διαχείρισης Απαιτήσεων.

Το Ελληνικό υποκατάστημα της Atradius ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 1998 και παρέχει υπηρεσίες ασφάλισης εμπορικών πιστώσεων και είσπραξης επισφαλών απαιτήσεων, στοχεύοντας στη μείωση της έκθεσης των Ασφαλισμένων έναντι του κινδύνου της μη πληρωμής από τους αγοραστές τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*