Ταμείο Ανάκαμψης: Η μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας, απάντηση στην κρίση

Ο ρόλος του Ταμείου Ανάκαμψης και οι μεγάλες επενδύσεις που ενισχύουν τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας, βρέθηκαν στο επίκεντρο του Session 13 του 10ου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου RGC 2022.

«Το Ταμείο Ανάκαμψης αποτελεί ένα θεμελιώδες μέτρο για να αποφύγει η κοινωνία το βύθισμα και ένα σχέδιο πολιτικών συνοχής και ανάπτυξης για την επόμενη μέρα» δήλωσε ο ΓΓ Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών της Προεδρίας της Κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης, προσθέτοντας ότι στόχος της ελληνικής κυβέρνησης ήταν το Εθνικό Σχέδιο να είναι πυκνό και ουσιαστικό σε μεταρρυθμίσεις. «Εθνικός μας στόχος είναι η ανάπτυξη της επενδυτικής βαθμίδας , που θα διευκολύνει τις επενδύσεις στην χώρα και θα ανατρέψει την επενδυτική αναμονή που υπάρχει τώρα» κατέληξε.

Γενναία και καινοτόμα πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τεράστια ευκαιρία για την ελληνική οικονομία, απάντηση στη πολύ μεγάλη κρίση των τελευταίων χρόνων, χαρακτήρισε ο   Ο Νίκος Ματζούφας από την πλευρά του ανέφερε πως «τόσο το προηγούμενο ΕΣΠΑ που ολοκληρώνεται όσο και το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ που ακολουθεί, αποτελούν στο σύνολό τους ένα πλαίσιο, το οποίο θα χρηματοδοτήσει οποιαδήποτε μικρότερη ή μεγαλύτερη ανάγκη». Και πρόσθεσε «το κρίσιμο στοίχημα είναι να έχουμε την καλύτερη διαχείριση αυτών των πόρων, γρήγορη απορρόφηση με απώτερο στόχο το όφελος της οικονομίας».

Μιλώντας στην ίδια συνεδρία ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα Chris Allen τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό μέσα από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης να προχωρήσουν επενδύσεις στους τομείς της ψηφιοποίησης, της μετάβασης στην πράσινη οικονομία και στον εκσυγχρονισμό του δημόσιου τομέα.

Τέλος ο Διευθυντής Ανάπτυξης του Ινστιτούτου Εναλλακτικών Πολιτικών – ΕΝΑ, Τάκης Κορκολής επισημαίνοντας την συγκυρία ύπαρξης σημαντικών πόρων, τόνισε πως είναι αναγκαίο να γίνουν οι απαιτούμενες αναθεωρήσεις του Εθνικού Σχεδίου που θα ωθήσουν το μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου της Ελλάδας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*