Η. Τσολάκης: Η επόμενη μέρα της ιδιωτικής ασφάλισης πρέπει να περνά μέσα από τον επαγγελματία ασφαλιστή

Όλες οι εξελίξεις στην ελληνική αγορά ιδιωτικής ασφάλισης τίθενται επί τάπητος στο 15th Insurance Conference, το οποίο ξεκίνησε τις εργασίες του στις 9 Ιουνίου 2022, με γενικό τίτλο «Μια νέα εποχή για την ασφαλιστική αγορά».

Το συνέδριο διοργανώνεται από την ethosEVENTS, το οικονομικό & επιχειρηματικό portal banks.com.gr, το ασφαλιστικό περιοδικό Insurance World και το portal insuranceworld.gr και διεξάγεταιυβριδικά στο ξενοδοχείο Divani Caravel και με παράλληλη ζωντανή μετάδοση μέσα από το LiveOn Expo Complex, το σύγχρονο τρισδιάστατο συνεδριακό και εκθεσιακό κέντρο της LiveOn.

 Χαιρετίζοντας θεσμικά το 15ο συνέδριο της ETHOS και τον διοργανωτή του, CEO Κωνσταντίνο Ουζούνη, ο Ηλίας Τσολάκης, Πρόεδρος της ΠΟΑΔ και της ΕΑΔΕ, τόνισε: “Θα ήθελα να συνδράμω λέγοντας ότι η θεματολογία του συνεδρίου εκφράζει την πλειοψηφία των επαγγελματιών διαμεσολαβητών όλων των βαθμίδων και ρόλων στην ελληνική επικράτεια”. 

“Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ πρέπει να πούμε λοιπόν ότι περνάει μέσα απο τον επαγγελματία ασφαλιστή και όχι μεσα απο μια διαδυκτιακή πλατφόρμα πώλησης  που σκοπό έχει με την πολυχρωμία της να εξάγει όσα συμπεράσματα θέλει αυτή. Η διερεύνηση αναγκών είναι μονόδρομος αλλά και ακρογωνιαίος λίθος της διατηρησιμότητας  ενος συμβολαίου. Ο επαγγελματίας ασφαλιστής που εκπαιδεύεται , επαναπιστοποιείται , οργανώνεται και παρακολουθεί τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς έχει το προνόμιο να προηγείται και όχι να έπεται των εξελίξεων. 

Το κράτος πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να απελευθερωθεί απο δεσμευτικά νομοσχέδια, να δώσει στην ασφαλιστική βιομηχανία τον χώρο που πρέπει ώστε να απαγκυστρωθεί απο αυτό το 2 ή 3 ή 4 τοις εκατό του Α.Ε.Π.

 Το όφελος τόσο για την κοινωνία αλλά και για τον ίδιο τον κρατικό μηχανισμό θα είναι τεράστιο. 

 Φαντάζεστε την ωφελιμότητα της ασφάλισης όλων των ακινήτων στην Ελλάδα; Ο τίτλος ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ δεν πρέπει να είναι φοβικός , άλλωστε κανείς επαγγελματίας διαμεσολαβητής δεν έχει να φοβάται τίποτε παρά μόνον τον εαυτό του. 

Εμεις οι ίδιοι παράγουμε την υπεραξία που χρειάζεται ο κλάδος μας. 

Εμείς συνδράμουμε σε μια καλύτερη κοινωνία ανθρώπων και αριθμών. 

Εμείς που με την καθημερινή μας τριβή βάζουμε φωτιά στις ατμομηχανές των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και αυτές θα πρέπει με την σειρά τους να αφουγκράζονται τις ανάγκες της αγοράς . 

 Οπως μου είπε ένας πελάτης πριν λίγες ημέρες εγχειρισμένος απο καρκίνο του οισοφάγου . Αγαπητέ Ηλία εαν δεν ήσουν εσυ να με πιέσεις να ασφαλιστώ σήμερα η κόρη μου δεν θα είχε πατέρα ,γιατί Κύριες και Κύριοι όπως λεει  και ο CEO Κος Χρήστος Γεωργακόπουλος , ο Ασφαλιστικός διαμεσολαβητής είναι ο μοναδικός μοχλός ανάπτυξης των Ασφαλιστικών Εταιρειών . 

Το συνέδριό σας έχει γίνει θεσμός για όλη την διαμεσολάβηση” είπε κλείνοντας ο κ. Τσολάκης. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*