Μ. Παπαζαρκάδα, Coface: Απαιτούνται αλλαγές στο επιχειρείν – Η παρούσα συγκυρία είναι η καλύτερη ευκαιρία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το «2ο Credit Risk Management Forum» που διοργανώθηκε από την Infocredit Group και έλαβε χώρα στη Λευκωσία την Τρίτη 7 Ιουνίου 2022. Στο χαιρετισμό που απεύθυναν διακεκριμένοι ομιλητές, τονίστηκαν οι προκλήσεις και οι αλλαγές που θα φέρει το 2022 στο επιχειρείν.

Σκοπός του συνεδρίου ήταν η εισαγωγή των συμμετεχόντων στους βασικούς όρους και στις έννοιες σχετικά με τη Διαχείριση Πιστωτικών Κινδύνων. Οι συμμετέχοντες στο συνέδριο ενημερώθηκαν για τις τελευταίες τάσεις στον συγκεκριμένο τομέα, εντός κι εκτός της Κύπρου, και τους δόθηκε η δυνατότητα επέκταση των γνώσεων, των εμπειριών και της επαγγελματικής τους κατάρτισης σε σχετικά θέματα.

Πριν από την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της εκλιπούσης υπουργού Εργασίας, Ζέτας Αιμιλιανίδου. Στη συνέχεια, οι διακεκριμένοι ομιλητές του συνεδρίου παρουσίασαν τα ευρήματα των μελετών που διενεργήθηκαν από επιχειρήσεις με έδρα το εξωτερικό.

Κατά τον εναρκτήριο χαιρετισμό του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Infocredit Group, κ. Θεόδωρους Κρίγγου, αναφέρθηκε στο ρόλο του συνεδρίου και τις υπηρεσίες που προσφέρει η Infocredit Group. Υπογράμμισε ότι «επιτυγχάνουμε τον μετριασμό του κινδύνου για τους πελάτες μέσω των υπηρεσιών και των προϊόντων μας»

Από πλευρά της, η Country Manager Greece & Cyprus της Coface Greece, κ. Μαρία Παπαζαρκάδα, ευχαρίστησε την Infocredit Group για την διοργάνωση του forum.

Στη συνέχεια επισήμανε ότι «Πρωτοβουλίες όπως η σημερινή, συμβάλουν θετικά για εξεύρεση των καλύτερων δυνατών λύσεων που τους απασχολούν, όπως η αξιολόγηση τάσεων και εξελίξεων. Το συνέδριο αυτό λαμβάνει χώρα μετά την πολύμηνη ταραχή που προκάλεσε η πανδημία και η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Υπάρχει αυξημένη αίσθηση της ασφάλειας και παραγωγικότητας. Έχουν επηρεαστεί όλα σε όλους τους τομείς. Όλα ασκούν πίεση. Και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αν η επιχείρηση δεν λάβει αποφάσεις. Πέρα από τα οφέλη που προσφέρουν τα εργαλεία, μπορούν να παίξουν ρόλο για την οικονομία του τόπου μας», σημείωσε, για να υποδείξει πως «οφείλουμε όλοι μαζί να αναπτύξουμε νέες δεξιότητες. Εν συναίσθηση. Επίγνωση. Εξωστρέφεια, αλλά και Αποδοχή».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στις μελλοντικές προκλήσεις που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις και η εφοδιαστική αλυσίδα. «Το 2022 θα παραμείνει μια πρόκληση. Για την οικονομία γενικά και τις επιχειρήσεις. Πρέπει το επιχειρείν να περάσει σε άλλες αλλαγές. Η παρούσα συγκυρία είναι η καλύτερη ευκαιρία για αυτές τις αλλαγές».

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*