Συναινετικό κλίμα στη συνάντηση PIF με κυβερνητικό κλιμάκιο

Το σχέδια για την φαρμακευτική πολιτική και την Υγειονομική περίθαλψη συζητήθηκαν σε συνάντηση του PhRMA Innovation Forum (PIFGreece και κυβερνητικής αντιπροσωπίας. Το πνεύμα συνεργασίας φάνηκε να επικράτησε στη συνάντηση.

Σε σχετική ανακοίνωση του PIF τονίζεται ότι σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 3 Ιουνίου. Στην συζήτηση συμμετείχαν  η πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΔΣ του, Agata Jakoncic και Γιώργος Τουσίμης καθώς και η External Affairs Manager, Μαριάντζελα Οικονομοπούλου.  Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο υπουργός Υγείας, Αθανάσιος Πλεύρης,  ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος και ο Γενικός Γραμματέας συντονισμού του κυβερνητικού έργου, Θανάσης Κοντογεώργης.

Επί τάπητος τέθηκε η στρατηγική για το φάρμακο και η πορεία της Υγειονομικής περίθαλψης στη χώρα μας.  Πρόθεση εξεύρεσης τρόπων συνεργασίας διαφάνηκε και από τις δυο πλευρές, με στόχο   να ευοδωθεί ο σχεδιασμός και να διασφαλιστούν θετικά  αποτελέσματα  στον άξονα του οφέλους στων Ελλήνων ασθενών.  Υπενθυμίζεται ότι αιχμηρή ανακοίνωση είχε εκδώσει το φόρουμ για την πρόσφατη νομοθέτηση  με τροπολογία που αφορούσε και το φάρμακο. Το  PhRMA Innovation Forum Ελλάδος είχε εκφράσει την ανησυχία ότι τα μέτρα δεν θα λειτουργούσαν για την μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης και δεν θα απέφεραν ακόμη στο νοικοκύρεμα του claw back.

διαβάστε αναλυτικά στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*