Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία: Κραυγή αγωνίας για την έλλειψη φαρμάκων

Σε αυστηρό τόνο η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία καταγγέλλει την έλλειψη αναγκαίων φαρμάκων που ταλαιπωρεί τους πολίτες. Άμεση επίλυση του προβλήματος ζητά από το ΙΦΕΤ.

Αιχμές αφήνει η ΕΣΑμεΑ για την αμέλεια από την πλευρά της πολιτείας εν έτει 2022 να μην διατίθενται σε μια ευρωπαϊκή χώρα φάρμακα ζωτικής σημασίας. Σήμα κινδύνου εκπέμπει η συνομοσπονδίας  για την υγεία των πολιτών, καθώς ο κατάλογος των ελλείψεων μπορεί να μεγαλώσει! Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες σήμα κινδύνου είχε εκπέμψει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής διαμαρτυρόμενος για την έλλειψη περισσότερων από 400 φαρμάκων από διάφορες κατηγορίες.

«Δυστυχώς μιλάμε για την Ελλάδα και την έλλειψη φαρμάκων όπως γ΄σφαιρίνη και ηπαρίνη, αλλά και άλλα φαρμακευτικά σκευάσματα» αναφέρετται στην ανακοίνωση της ΕΣΑμεΑ.  Οι προσπάθειες επίλυσης από την πλευρά της ομοσπονδίας αποδείχθηκαν  άκαρπες, όπως αναφέρεται ενώ  η ΕΣΑμεΑ στηλιτεύει το γεγονός ότι «δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος υπεύθυνος είτε να πει που εδράζεται το πρόβλημα, είτε να λύσει το πρόβλημα, είτε να παραιτηθεί!».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*