Ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank, υπέβαλε μήνυση κατά υπαλλήλων και στελεχών του ΕΦΚΑ

Εντολή να υποβληθεί μήνυση για παράνομες πράξεις και παραλείψεις κατά υπαλλήλων και στελεχών του ΕΦΚΑ, δόθηκε στην Νομική Υπηρεσία του Συλλόγου.

Το περιεχόμενο της μήνυσης αφορά το γεγονός ότι ο ΕΦΚΑ αρνείται την επιστροφή των χρημάτων που αναλογούν στους ασφαλισμένους του ΤΑΥΤΕΚΩ για την παράνομη παρακράτηση για την περίοδο από 1.1.2017 έως 31.1.2020 σε ποσοστό 0,85% μηνιαίως αντί 0,40%.

Και αυτό παρά το γεγονός ότι τόσο ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Alpha Bank, όσο και οι άλλοι Σύλλογοι Εργαζομένων από τον Ιούλιο 2021 ζητούν με κάθε τρόπο (εξώδικες προσκλήσεις, προσφυγές στο Συνήγορο του Πολίτη, προσφυγές στην Εθνική Αρχή διαφάνειας) την επιστροφή των χρημάτων.

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου τονίζεται χαρακτηριστικά ότι

  • «Ένας, ένας όσο ψηλά κι αν βρίσκονται στην πυραμίδα της ιεραρχίας του Οργανισμού θα λογοδοτήσουν στην ποινική δικαιοσύνη και θα απολογηθούν για την παράνομη παρακράτηση των χρημάτων των ασφαλισμένων και τον εμπαιγμό στις οχλήσεις και εκκλήσεις μας. Θα συνεργαστούμε και με τους Συλλόγους Εργαζομένων των Τραπεζών και την ΟΤΟΕ για την κατάθεση κοινών δικογράφων».

Περισσότερα στο banks.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*