Στιγμιότυπο με τον David Howden, Chief Executive Officer, Howden Group (UNITED KINGDOM) και τον Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου, πρόεδρος της ΕΑΕΕ.

D. Howden και Αλ. Σαρρηγεωργίου για τις μεγάλες προκλήσεις που αλλάζουν την ασφάλιση

Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με τις μεγάλες προκλήσεις των ημερών μας που αναδιαμορφώνουν τον ασφαλιστικό κλάδο είχαν στο πλαίσιο του 22ου Διεθνούς Ασφαλιστικού και Αντασφαλιστικού Συνεδρίου στην Ύδρα είχαν ο David Howden, Chief Executive Officer, Howden Group (UNITED KINGDOM) και ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου.

Κατά τον D. Howden ο ρόλος της ασφάλισης είναι κομβικός ενώ έθεσε το επίκεντρο την αξία του ανθρώπινου παράγοντα.

Περιέγραψε τα πρώτα βήματα της Howden πριν 28 χρόνια και τις συνθήκες της εποχής, ενώ σήμερα – όπως είπε – απασχολεί περισσότερους από 11.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, με παρουσία σε 45 χώρες και υπό διαχείριση 17 δις δολάρια σε ασφάλιστρα. Μαζί με τους απολύτως εναρμονισμένους συνδεδεμένους στο δίκτυο Howden One συνεργάτες της, η Howden έχει παρουσία σε περισσότερες από 90 περιοχές.

«Δεν ζητάμε να δουλέψετε για εμάς, αλλά να κάνετε δουλειές μαζί μας», είπε χαρακτηριστικά, αναδεικνύοντας την ιδιοσυγκρασία του Ομίλου ο οποίος θέλει οι Συνεργάτες να νιώσουν μέρος της προσπάθειας.

Σε αυτό το πλαίσιο ο άνθρωπος και οι προσωπικές σχέσεις βρίσκονται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας του Ομίλου – στο DNA και τη κουλτούρα του. Όπως αποδείχθηκε και την περίοδο του COVID-19 στον Όμιλο «όλα αφορούν τον άνθρωπο»

Επί τάπητος τέθηκαν στη συζήτηση κρίσιμα ζητήματα όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός, οι ανταγωνιστές (Tesla, Facebook, Google κλπ), η κλιματική κρίση κ.α

«Το «κλειδί» είναι πως προσελκύεις τον άνθρωπο να γνωρίσει την ασφάλιση» σημείωσε ο κ. Howden αναδεικνύοντας πρακτικές στο Ηνωμένο Βασίλειο με προγράμματα που στόχο έχουν να «γνωρίσουν» τα οφέλη της ασφάλισης σε υποβαθμισμένες περιοχές, μειονότητες κλπ.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν και ζητήματα νομοθεσίας, εποπτικού πλαισίου και κεφαλαιακών απαιτήσεων με τον κ. Σαρρηγεωργίου να τονίζει πως η ΤτΕ κάνει καλή δουλειά, όμως πρέπει να συζητηθεί ευρύτερα πως μπορεί να υπάρξει «ευελιξία» μέσα σε αυτό το πλαίσιο. Ο κ. Howden μίλησε τέλος και για τις επενδύσεις την Ελλάδα και τη παρουσία του Ομίλου θέτοντας στο επίκεντρο ξανά την αξία του ανθρώπινου παράγοντα, δηλαδή τον Δημήτρη Τσεσμετζόγλου εν προκειμένω…

 

διαβάστε επίσης: Δημήτρης Τσεσμετζόγλου: Ξεκινάει ένα ταξίδι για μεγαλύτερες επιτυχίες με το πολύ ισχυρό όνομα Howden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*