700.000 ανασφάλιστα οχήματα συνεχίζουν να κυκλοφορούν στους δρόμους

Μια ζοφερή πραγματικότητα συνεχίζει να αποτελεί το γεγονός πως στους ελληνικούς δρόμους συνεχίζουν να κυκλοφορούν ανασφάλιστα οχήματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Δημήτρης Τσατίρης, Γενικός Διευθυντής και Συνιδρυτής της pricefox, εκτιμάται πως ο αριθμός των ανασφάλιστων διαμορφώνεται σήμερα στις 700.000.

“Η Πολιτεία, ασφαλιστικές και διαμεσολαβητές πρέπει να συνεχίσουν την προσπάθεια ώστε να λυθεί το πρόβλημα αυτό”, σημείωσε, παρά το γεγονός πως η εφαρμογή Open Car της ΑΑΔΕ βρίσκεται σε λειτουργία.

Ο κ. Τσατίρης ήταν ομιλητής στο φετινό 5th Auto Forum που είχε στο επίκεντρο τη μεγαλύτερη πληθυσμιακά περιφέρεια της χώρας και τα κυκλοφοριακά της ζητήματα, φέρνοντας στο προσκήνιο τις δράσεις που απαιτούνται, με αυστηρό χρονοδιάγραμμα, ώστε να γίνει η Αττική μια βιώσιμη Ευρωπαϊκή Περιφέρεια.

7 μέρες χαμένες στη κίνηση, αύξηση τροχαίων και κυκλοφοριακή συμφόρηση

Παρουσιάζοντας περαιτέρω στοιχεία, ο κ. Τσατίρης σημείωσε πως συνολικά καταγράφονται 7 ημέρες χαμένες στη κίνηση των δρόμων της Αττικής.

Επεσήμανε επίσης πως τα τελευταία δεδομένα δείχνουν αύξηση των τροχαίων στην Αττική: “Αν και το Γενάρη η αύξηση ήταν μικρή, τον Φεβρουαρίου η αύξηση προσέγγισε το 22%, ξεπερνώντας το 2019”, τόνισε.

Την ίδια ώρα, οι κλήσεις για Οδική Βοήθεια αυξήθηκαν, η Ελλάδα παραμένει μια χώρα με γερασμένο στόλο οχημάτων, ενώ η αύξηση της κυκλοφοριακής συμφόρησης είναι ορατή σε όλους τους δρόμους.

“Ο δείκτης κυκλοφοριακής συμφόρησης το 2019 ήταν στο 43%, άρα κάθε διαδρομή θα είχε επιβάρυνση. Το 2021 το ποσοστό ξανα-αυξήθηκε. Η Αθήνα για το 2021 ξεπερνά σε καθυστερήσεις την Ρώμη, όπως και την Λισαβώνα και την Μαδρίτη”, σημείωσε

*Το 5th Auto Forum #aufo22, διοργανώνεται από την ethosEVENTS, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς», τον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ), το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*