Αναβίωση του «Ήχος και Φως» μέσω του project του Ε.Ε.Α. “Agora Athens”

To Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ε.Ε.Α.) και Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ανάδειξη του “Agora Athens”, με στόχο την αύξηση του ποιοτικού τουρισμού στην Αθήνα αλλά και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. 

Η αρχή της συνεργασίας γίνεται με την αναβίωση του θεσμού «ΗΧΟΣ & ΦΩΣ», ενταγμένο στο πλαίσιο του Agora Athens.

Το ιστορικό- οπτικοακουστικό θέαμα που είχε ταυτιστεί με την Αθήνα και κυρίως με την περιοχή του Θησείου, αναμένεται να αναβιώσει στην περιοχή της Πλάκας – Μοναστηρακίου μέσα στην Αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά, ανάμεσα στην Ακρόπολη και την Αρχαία Αγορά με νέα φιλοσοφία και υπό την αιγίδα του Ε.Ο.Τ. 

Οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν μετά από ευρεία σύσκεψη στα γραφεία του Ε.Ε.Α., την Πέμπτη 12/05/22 μεταξύ του Προέδρου του Επιμελητηρίου, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, και της Προέδρου του Ε.Ο.Τ., Άντζελας Γκερέκου, η οποία είχε την πρωτοβουλία της αναβίωσης του «Ήχος και Φως».

Η σύσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασίας των δύο φορέων, για την ανάδειξη  του project του Ε.ΕΑ., “Agora Athens”.

Πρόκειται για ένα εγχείρημα που μπορεί να μετατρέψει την ιστορική αγορά της πόλης σε ένα «ανοιχτό κέντρο εμπορίου», να αυξήσει την αγοραστική κίνηση στην περιοχή Πλάκας – Μοναστηρακίου, να ενισχύσει τον τουρισμό και να ενδυναμώσει την τοπική απασχόληση.Tην καλλιτεχνική διεύθυνση του νέου Ήχου & Φως και του Φεστιβάλ που θα διοργανωθεί από το Agora Athens θα αναλάβει ο βραβευμένος μουσικοσυνθέτης Γιώργος Βούκανος.

Στην ευρεία σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι αντιπρόεδροι του Ε.Ε.Α., Νίκος Γρέντζελος και Νίκος Κογιουμτσής, ο Θεόδωρος Βλάρας και ο Γιάννης Μιχαλόπουλος από τον Σύλλογο Καταστηματαρχών Πλάκας, και ο υπεύθυνος σχεδιασμού και υλοποίησης προγραμμάτων του Ε.Ε.Α., Σύρος Κοσκοβόλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν ήδη  γίνει αρκετές  συναντήσεις της Προέδρου του Ε.Ο.Τ. Άντζελας Γκερέκου, με τον αντιπρόεδρο του Ε.Ε.Α. και υπεύθυνο από πλευράς επιμελητηρίου για το έργο, Νίκο Κογιουμτσή, καθώς και με άλλους επαγγελματικούς φορείς Πλάκας- Μοναστηρακίου.  

Οι λεπτομέρειες των ανωτέρω πρωτοβουλιών των  δύο φορέων για την ανάδειξη του “Agora Athens” θα παρουσιασθούν το επόμενο διάστημα σε κοινή συνέντευξη Τύπου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*