Προστασία έναντι Κακόβουλων Αρχείων για Φορητές Συσκευές

Η νέα έκδοση του Check Point Harmony Mobile, της κορυφαίας λύσης απειλών για κινητές συσκευές στον κλάδο, μπορεί τώρα να αποκλείσει τη λήψη κακόβουλων αρχείων σε κινητές συσκευές, αποτρέποντας κυβερνοεπιθέσεις, βασιζόμενες σε αρχεία, σε οργανισμούς 

Η Check Point® Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP), κορυφαίος πάροχος λύσεων ασφάλειας στον κυβερνοχώρο παγκοσμίως, ανακοινώνει τη διαθεσιμότητα της πληρέστερης προστασίας στον κυβερνοχώρο έναντι απειλών που σχετίζονται με κινητά με μια νέα έκδοση του Harmony Mobile που αποτρέπει τη λήψη κακόβουλων αρχείων. Το Harmony Mobile είναι η πρώτη – μεταξύ των κορυφαίων προμηθευτών του κλάδου – λύση προστασίας για κινητά με στόχο την αποτροπή της λήψης κακόβουλων αρχείων σε κινητές συσκευές. Η έκδοση επεκτείνει περαιτέρω το Harmony Mobile με πρόσθετες δυνατότητες ασφάλειας, όπως αξιολόγηση ευπάθειας λειτουργικού συστήματος, προηγμένες δυνατότητες μετριασμού σε συσκευές Samsung, εύχρηστη επιθεώρηση HTTPS και πολλά άλλα, παρέχοντας την πιο ολοκληρωμένη λύση ασφάλειας για κινητά.

Με την παγκόσμια στροφή προς την απομακρυσμένη και υβριδική εργασία, οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο φορητές συσκευές κατά την εργασία τους ή για να έχουν πρόσβαση και να μοιράζονται ευαίσθητες πληροφορίες της εταιρείας. Αυτό έχει καταστήσει τα κινητά των εργαζομένων ένα σημαντικό σημείο εισόδου για τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου. Σύμφωνα με την Check Point Research (CPR), σχεδόν όλοι οι οργανισμοί (97%) αντιμετώπισαν απειλές για κινητές συσκευές από όλους τους φορείς τα τελευταία δύο χρόνια, με την λήψη αρχείων να είναι μια πιθανότητα απειλής που αγνοείται συστηματικά. Για παράδειγμα, η CPR βρήκε μια κρίσιμη ευπάθεια στην εφαρμογή Instagram που θα έδινε σε έναν εισβολέα τη δυνατότητα να καταλάβει τον λογαριασμό ενός θύματος και να μετατρέψει το τηλέφωνό του σε εργαλείο κατασκοπείας, απλώς στέλνοντάς του ένα κακόβουλο αρχείο εικόνας.

Η νέα Προστασία αρχείων του Harmony Mobile λειτουργεί αξιοποιώντας το Threat Cloud της Check Point για τη σάρωση των ληφθέντων αρχείων για κακόβουλη πρόθεση. Σε περίπτωση που εντοπιστεί μια τέτοια πρόθεση, η λήψη αποκλείεται εντελώς και το κακόβουλο αρχείο δεν φτάνει ποτέ στη συσκευή. Σε συσκευές Android, το Harmony Mobile μπορεί επίσης να σαρώσει αρχεία στον αποθηκευτικό χώρο της συσκευής του κινητού και θα ειδοποιήσει τόσο τον χρήστη όσο και τον διαχειριστή εάν εντοπιστεί κακόβουλο αρχείο. Ο χρήστης θα ενημερωθεί να διαγράψει το αρχείο και ο διαχειριστής μπορεί να επιλέξει να περιορίσει την πρόσβαση της συσκευής στους εταιρικούς πόρους.

Ως μέρος της προσπάθειας της Check Point να βελτιώσει την ασφάλεια των κινητών, το νέο Harmony Mobile Release 4.0 περιλαμβάνει επίσης ενσωμάτωση με το Samsung Knox για μοναδικές δυνατότητες μετριασμού, OS CVE Assessment που επιτρέπει στους διαχειριστές να κατανοούν και να διορθώνουν τις ευπάθειες στον στόλο κινητών του οργανισμού, αυτοματοποιημένες αναπτύξεις πιστοποιητικών για απλοποιημένες διαχείριση και πολλά άλλα.

Ο Rafi Kretchmer, VP Product Marketing της Check Point Software Technologies, σχολίασε: «Οι περισσότερες λύσεις ασφάλειας για κινητά που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά μπορούν να σαρώσουν μόνο αρχεία που σχετίζονται με το λειτουργικό σύστημα για κινητά, όπως εφαρμογές και προφίλ iOS. Αυτό δεν προστατεύει το κινητό σας από άλλους τύπους κακόβουλων αρχείων, όπως εκτελέσιμα, αρχεία MS Office, PDF και άλλα. Καθώς εξαρτιόμαστε όλο και περισσότερο από τα κινητά, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου στοχεύουν όλο και περισσότερο σε αυτά και έτσι δεν ήταν ποτέ πιο σημαντικό να έχετε μια ισχυρή λύση ασφάλειας για κινητά που σας προστατεύει από κάθε τύπο αρχείου.»

Μάθετε περισσότερα για το Harmony Mobile Release 4.0 στο Check Point blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*