Groupama – Ασφάλεια υγείας: Τιμές και σύγκριση

Η υγεία είναι πράγματι το πολυτιμότερο αγαθό για τον καθένα, γι’ αυτό και αποτελεί διαχρονικά βασικό μέλημα. Εάν θέλεις κι εσύ να θωρακίσεις την υγεία σου με ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα, διάβασε πώς καθορίζεται η τιμή πριν κάνεις την επιλογή σου.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν μια πληθώρα προγραμμάτων ασφάλισης υγείας, τα οποία συμβάλλουν καθοριστικά τόσο στην πρόληψη όσο και στην περίθαλψη.

Μέσα από τις διαφορετικές καλύψεις που προσφέρει το κάθε πρόγραμμα, έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις εκείνο που θεωρείς ότι είναι το κατάλληλο και με βάση το οποίο θα νιώθεις ασφάλεια και σιγουριά απέναντι σε ένα πιθανό πρόβλημα υγείας.

Τι προσφέρουν τα προγράμματα ασφάλισης υγείας;

Η ασφάλεια υγείας κινείται πάνω σε δύο βασικούς άξονες, οι οποίοι ουσιαστικά προσφέρουν πρόσβαση σε μια σειρά υπηρεσιών τόσο πρωτοβάθμιας φροντίδας και πρόληψης, όσο και δευτεροβάθμιας περίθαλψης.

Μάλιστα, ο συνδυασμός ενός προγράμματος νοσοκομειακής περίθαλψης με ένα πρόγραμμα πρωτοβάθμιας φροντίδας και πρόληψης παρέχει μια ολοκληρωμένη και πλήρη κάλυψη απέναντι στις ανάγκες για την υγεία. Συνοπτικά, οι παροχές που θα βρεις στα διαφορετικά προγράμματα είναι:

  • Νοσοκομειακή περίθαλψη με νοσηλεία εντός και εκτός Ελλάδας και κάλυψη του συνολικού κόστους ή μέρους αυτού, συμπεριλαμβανομένου του κόστους χειρουργικών επεμβάσεων ή της αποκλειστικής νοσοκόμας και με δυνατότητα επιλογής θέσης.
  • Εξωνοσοκομειακή φροντίδα με προγραμματισμένες ιατρικές επισκέψεις.
  • Δωρεάν ετήσιος προληπτικός έλεγχος και κάλυψη για διαγνωστικές εξετάσεις.

Πόσο κοστίζει η ασφάλεια υγείας;

Κατανοώντας αρχικά τα οφέλη που προσφέρει ένα πρόγραμμα ασφάλισης υγείας και φυσικά τη σημασία του για μια ασφαλή καθημερινότητα, το ερώτημα που τίθεται είναι λογικό να αφορά στο κόστος του.

Καλό είναι να γνωρίζεις ότι η τιμή ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου υγείας επηρεάζεταιαπό πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες, οι οποίοι σχετίζονται με τον ασφαλισμένο και την κατάσταση της υγείας του, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις με τις επιλογές των καλύψεων που επιθυμεί να περιλαμβάνονται στην ασφάλισή του. Από τι καθορίζεται η τιμή για την ασφάλεια υγείας;


Οι παράγοντες που επηρεάζουν την τελική τιμή ενός προγράμματος ασφάλισης υγείας λοιπόν είναι:

  • Η ηλικία

Θεωρείται ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες που διαμορφώνει την τιμή ενός ασφαλιστηρίου και αυτό γιατί η χρήση των παροχών ενός προγράμματος ασφάλισης μπορεί διαφέρει ανάλογα με την ηλικία του ασφαλισμένου.

  • Το όριο κάλυψης

Το όριο κάλυψης διακρίνεται είτε ανά περίπτωση είτε ετήσια, ανάλογα με το ασφαλιστικό πρόγραμμα. Αναφέρεται στο μέγιστο ποσό με το οποίο οφείλει να σε αποζημιώσει η ασφαλιστική εταιρεία.

  • Το ποσοστό κάλυψης

Πρόκειται για τη συμμετοχή της εταιρείας στα έξοδα νοσηλείας, αφού πρώτα αφαιρεθεί το ποσό συμμετοχής ή αλλιώς το εκπιπτόμενο ποσό του ασφαλισμένου. Το ποσοστό κάλυψης δεν είναι το ίδιο για όλα τα συμβόλαια και πιθανά η διαμόρφωσή του επηρεάζεται από τη χώρα νοσηλείας.

  • Το ποσό συμμετοχής

Το ποσό συμμετοχής, γνωστό και ως απαλλαγή / εκπιπτόμενο ποσό, ουσιαστικά είναι το συμφωνηθέν ποσό, το οποίο βαρύνει τον ασφαλισμένο για τη νοσηλεία του, ενώ η διαφορά που προκύπτει σε σχέση με το συνολικό κόστος καλύπτεται από την ασφαλιστική εταιρεία. Το συγκεκριμένο ποσό ορίζεται είτε ανά περιστατικό, είτε ανά έτος, ανάλογα πάντα με το πρόγραμμα. Συνήθως ο ασφαλιζόμενος κατά τη σύναψη του συμβολαίου του μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε διαφορετικά ποσά συμμετοχής, σύμφωνα με τις οικονομικές του δυνατότητες.

  • Η κατάσταση υγείας

Κάθε ασφαλισμένος πριν τη σύναψη του ασφαλιστηρίου συμβολαίου υγείας καλείται να απαντήσει σε μια σειρά ερωτήσεων για τη φυσική του κατάσταση αλλά και το ιατρικό του ιστορικό, ώστε η ασφαλιστική εταιρεία να είναι σε θέση να εκτιμήσει τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει να καλύψει.

  • Οι εξαιρέσεις

Τα ασφαλιστικά προγράμματα υγείας, σύμφωνα με την κατάσταση υγείας του ασφαλισμένου και το ιατρικό ιστορικό του, περιλαμβάνουν κάποιες εξαιρέσεις, δηλαδή προϋπάρχουσες παθήσεις, ψυχιατρικές παθήσεις, οδοντιατρικές πράξεις, κλπ, οι οποίες δεν καλύπτονται.

Ασφάλεια υγείας από την Groupama

Τα προγράμματα υγείας “Santé” της Groupama προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία ασφάλισης, ιδιαίτερα προσιτή, μέσα από λύσεις που παρέχουν καλύψεις πρωτοβάθμιας πρόληψης και δευτεροβάθμιας περίθαλψης.

Διαβάστε περισσότερα στο groupama blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*