KPMG: Tάσεις, καινοτομία και μυστικά των οικογενειακών επιχειρήσεων

Κορυφαίοι ομιλητές με εξειδίκευση στα θέματα οικογενειακών επιχειρήσεων και εκπρόσωποι σημαντικών οικογενειών που επιχειρούν, παρουσιάζουν τάσεις, καινοτομίες και τα μυστικά μιας επιτυχημένης πορείας στο 7ο Family Business Forum της KPMG

Την Πέμπτη 12 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το 7ο Family Business Forum της KPMG στην Ελλάδα, σε ψηφιακό περιβάλλον. Ο δρόμος προς την επιτυχία είναι πάντα γεμάτος ευκαιρίες αλλά και δυσκολίες. Με κεντρικό μήνυμα του συνεδρίου “Making it a success story” το συνέδριο θεσμός στο πεδίο των οικογενειακών επιχειρήσεων έρχεται να παρουσιάσει τις βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι οικογενειακές επιχειρήσεις σήμερα, και να αναδείξει τα δυνατά τους σημεία τα οποία δρουν ως καταλύτες για την επιτυχία!

Το συνέδριο θα ξεκινήσει με τον χαιρετισμό του Δρ. Βασίλη Γ. Αποστολόπουλου, CEO -Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Πρόεδρος- Ε.ΕΝ.Ε, Πρόεδρος- Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων του London School of Economics (HAALSE), ενώ ο Βαγγέλης Αποστολάκης, Deputy Senior Partner, KPMG στην Ελλάδα θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα από την παγκόσμια έρευνα για τις οικογενειακές επιχειρήσεις της KPMG Private Enterprise που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το STEP Project Global Consortium με θέμα “The regenerative power of family businesses: Transgenerational entrepreneurship”.

Η διεθνούς φήμης Maria Sinanis, Ανώτερη Σύμβουλος και Partner του Cambridge Advisors to Family Enterprise και Διεθνής Σύμβουλος οικογενειακών επιχειρήσεων θα παρουσιάσει τα κοινά πρότυπα οικογενειακής δυναμικής που αναδύονται στις οικογενειακές επιχειρήσεις εδώ και γενιές και θα προτείνει τρόπους εξασφάλισης της οικογενειακής ενότητας ώστε να παραμείνει η οικογένεια ευθυγραμμισμένη και ανθεκτική.

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς, Μάρκος Τσόγκας, θα εστιάσει στον κρίσιμο ρόλο της επιτυχημένης μεταφοράς άρρητης γνώσης και επιχειρηματικών προσεγγίσεων στη νέα γενιά και η Κατερίνα Πολυζώη, Senior Manager, Family Business, Consulting της KPMG θα αναλύσει τις προκλήσεις, τις αβεβαιότητες αλλά και τη δυνητική συμβολή της συν-διοίκησης στην ευημερία των οικογενειακών επιχειρήσεων. 

Οι συγχωνεύσεις και εξαγορές εταιρειών αποτελούν στρατηγικές των επιχειρήσεων και σχετίζονται με την ανάπτυξη, την ολοκλήρωση και την επέκταση δραστηριοτήτων τους. H Άρτεμις Πάνου, Senior Manager, Deal Advisory, KPMG στην Ελλάδα θα παρουσιάσει τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν, τις ευκαιρίες και τους κινδύνους, το πώς επηρέασε η πανδημία τη στρατηγική των επιχειρήσεων καθώς και τις τάσεις που επικρατούν στην αγορά σχετικά με το θέμα αυτό.

Ποια είναι η δυνατότητα επαναπροσδιορισμού και ανάδειξης της Ελλάδας ως δικαιοδοσίας διακράτησης συμμετοχών και κεντρικής διοίκησης (“holding hub”) και για οικογενειακές επιχειρήσεις; Η Γεωργία Σταματέλου, Partner, Head of Tax & Legal, KPMG στην Ελλάδα θα αναλύσει γιατί καθίσταται επιτακτική ανάγκη η επαναπροσέγγιση του θεσμού της Οικογενειακής Επιχείρησης σε σχέση με τα φορολογικά κίνητρα και τις δυνατότητες που παρέχει η Ελλάδα, με γνώμονες, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη, τη βέλτιστη διακυβέρνηση και τη μεταβίβαση στις επόμενες γενεές.

Δυνατό θα είναι το «παρών» των ελληνικών οικογενειών που επιχειρούν, με τους Χρήστo Αποστολόπουλο, Αντιπρόεδρο Δ.Σ., Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, Ναταλί Βαγιωνή, CEΟ, Fresh Line, Απόστολο Καραμπίνη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, Karabinis Medical. και τον Κωστή Κωνσταντινίδη, Διευθύνοντα Σύμβουλο, CALPAK, οι οποίοι θα ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες με τον Βαγγέλη Αποστολάκη, Deputy Senior Partner της KPMG υπό τον συντονισμό του Παύλου Ευθυμίου, Γενικού Διευθυντή της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε).

Υποστηρικτής του Forum είναι η Genesis Pharma. Τo Forum πραγματοποιείται με την Τιμητική Υποστήριξη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών-Ε.ΕΝ.Ε, του Family Business Network Greece, του Συλλόγου Αποφοίτων London School of Economics, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος – ΣΒΕ, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Ελλάδος – ΣΕΒ και του Συνδέσμου Εξαγωγέων – ΣΕΒΕ.

Η εγγραφή στο Family Business Forum είναι δωρεάν και μπορείτε να την κάνετε εδώ. 

Για περισσότερες πληροφορίες για τα συνέδρια της KPMG, επισκεφθείτε το https://www.kpmgevents.gr/el/ . 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*