Η αξία του cyber security για τον τραπεζικό τομέα

Μια πολύ ενδιαφέρουσα, one-to-one συζήτηση ανάμεσα στους κ.κ. Γιώργο Πατσή, CEO και Συνιδρυτής, Obrela Security Industries και Δημήτρη Μαλλά, Δημοσιογράφος, Υπεύθυνος Προγράμματος διεξήχθη στο πλαίσιο της 3ης ενότητας του 9th Digital Banking Forum με θέμα «Η αξία του cyber security για τον τραπεζικό τομέα».

Μια ολιστική προσέγγιση στο ζήτημα της κυβερνοασφάλειας παρέχει η Obrela Security Industries σύμφωνα με τον CEO του οργανισμού. “Το διαφορετικό που εισάγαμε στην αγορά περίπου το 2010 ήταν, αντί να πουλάμε απλώς προϊόντα, να παρέχουμε υπηρεσίες outsourcing. Στοχεύσαμε στο να υποστηρίξουμε οργανισμους με υπηρεσίες κυβερνοασφαλειας σε πραγματικό χρόνο” ανέφερε ο κ. Πατσής.

Kαι πρόσθεσε:

“Φτιάχνουμε μια ομπρέλα προστασίας πάνω από τους οργανισμούς, υπέρ των επιχειρηματικών και επιχειρησιακών τους συμφερόντων. Διαθέτουμε πελάτες σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή, έχουμε περίπου 250 πελάτες συνολικά”.

O κ. Πατσής περιέγραψε τη σύγχρονη εικόνα στον digital κόσμο αναφέροντας πως το τελευταίο διάστημα, με την επέλαση της πανδημίας αλλά και τις νέες πολεμικές συγκρούσεις, ο ψηφιακός κόσμος γιγαντώνεται. “Βιώνουμε το λεγόμενο digital universe. Αυτό που ζήσαμε κυρίως τα τελευταία χρόνια είναι η μεταφορά από τον φυσικό, στον ψηφιακό κόσμο.Όλο και περισσότερες αξίες μετατοπίζονται στο ψηφιακο σύμπαν. Όμως σε κάθε milestone, δημιουργείται πάντα και κάπιο colfict. Δημιουργούνται και καινούργιοι κίνδυνοι, σηματοδοτούνται συγκρούσεις, αλλαγές και εδώ υπάρχει και το έγκλημα” σύμφωνα με τον κ. Πατσή.

αναλυτικά στο banks.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*