Η εκτίναξη του internet/mobile banking και τα φαινόμενα ψηφιακής απάτης

Με την ψηφιακή τραπεζική στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στον χρηματοπιστωτικό κλάδο και τις προκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες να είναι αρκετές, οι ελληνικές τράπεζες συνεχίζουν την υλοποίηση έργων ψηφιακού μετασχηματισμού. Το νέο τοπίο που διαμορφώνεται αποτελεί τον άξονα του 9th Digital Banking Forum.

Το 9th  Digital Banking Forum διοργανώνεται από την ethosEVENTS σε συνεργασία με το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ και θα διεξαχθεί υβριδικά, αξιοποιώντας τις τεχνολογικές καινοτομίες και δυνατότητες του LiveOn Expo Complex, του σύγχρονου τρισδιάστατου συνεδριακού και εκθεσιακού κέντρου της LiveOn.

Η Χαρίκλεια Απαλαγάκη, Γενική Γραμματέας, Ελληνική Ένωση Τραπεζών, μιλώντας στην έναρξη του συνεδρίου, παρέθεσε ενδιαφέροντα στοιχεία για τον κλάδο.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

“Στη σύγχρονη συναλλακτική ζωή (επιχειρήσεις και ιδιώτες) δυο φράσεις κυριαρχούν: πράσινη ανάπτυξη και ψηφιακός μετασχηματισμός. Δυο δράσεις που εμπίπτουν στους πυλώνες χρηματοδότησης του ταμείου ανάκαμψης.

Τα Capital controls και οι συνθήκες που επέφερε η πανδημία έφεραν την αλματώδη εξέλιξη στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, μέσω του mobile και internet banking”.

H κα. Απαλαγάκη παρέθεσε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία:

αναλυτικά στο banks.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*