Πεδίο περαιτέρω εργασιών για Ασφάλιση Πιστώσεων και Εγγυήσεις

Με μικρό καλάθι αλλά συγκρατημένη αισιοδοξία κινείται η ασφαλιστική αγορά, διανύοντας πλέον το πρώτο 4μηνο του έτους. Τα πρώτα στοιχεία σε επίπεδο παραγωγής ανέδειξαν τις πιέσεις που λαμβάνουν χώρα, ωστόσο υπάρχουν και θετικά σημεία που αναδεικνύονται, σύμφωνα με ανθρώπους της αγοράς.

Για παράδειγμα, μπορεί τα προϊόντα Ζωής να χάνουν έδαφος – πλην UL -, ο κλάδος Ζημιών κινείται αισθητά με θετικό πρόσημο. Ειδικότερα, ο τομέας της Υγείας παραμένει πάντα στο επίκεντρο (συμβάλλουν και οι σχετικές αυξήσεις), ενώ στο ίδιο μοτίβο σε θετικό πρόσημο γυρνά και ο «πολύπαθος» κλάδος Αυτοκινήτου.

Πεδίο για περαιτέρω εργασίες πάντως διαβλέπουν πάντως άνθρωποι της αγοράς στο τομέα των Πιστώσεων και των Εγγυήσεων, δυο τομείς που δεν καταλαμβάνουν τόσο μεγάλο μερίδιο στο σύνολο του κλάδου Ζημιών ως γνωστόν.

Όπως εξηγούν, αποτελούν «χρήσιμα και αναγκαία εργαλεία» για τις επιχειρήσεις, ιδιαίτερα σήμερα τη περίοδο ιδιαίτερης αστάθειας και σύνθετων αναγκών.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η άνοδος στη παραγωγή σε επίπεδο 2μηνου: +22,4% σημείωσαν οι Πιστώσεις και +749,5% οι Εγγυήσεις.

Απαραίτητα Εργαλεία

Οι ασφαλίσεις του Κλάδου Πιστώσεων και Εγγυήσεων απευθύνονται σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες. Με αυτές φροντίζετε για την αδιατάρακτη λειτουργία της επιχείρησής σας. Εξασφαλίζεστε για μια σειρά από ενδεχόμενα, όπως π.χ. αδυναμία κάποιου οφειλέτη σας να αποπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις του ή αδυναμία σας να εκτελέσετε συμβατικές σας επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Πιστώσεων

Με την ασφάλιση πιστώσεων εξασφαλίζεστε για ενδεχόμενη ζημία από την αποτυχία ενός ή περισσότερων οφειλετών σας να αποπληρώσουν (συνολικά ή μερικά) τις υποχρεώσεις τους προς εσάς.

Για παράδειγμα, η ασφάλιση πιστώσεων σας καλύπτει από τον κίνδυνο μη αποπληρωμής της πίστωσης που έχετε χορηγήσει ως πωλητής εμπορευμάτων σε αγοραστή, ο οποίος δεν αγόρασε τα εμπορεύματα τοις μετρητοίς αλλά με πίστωση κάποιων μηνών.

Εγγυήσεων

Με την ασφάλιση εγγυήσεων ο ασφαλιστής εγγυάται για σας την εκτέλεση των συμβατικών υποχρεώσεών σας ως επαγγελματία.

Η ασφάλιση εγγυήσεων διακρίνεται στις άμεσες και στις έμμεσες εγγυήσεις. Σε γενικές γραμμές στις άμεσες εγγυήσεις ο ασφαλιστής επέχει θέση εγγυητή του πρωτοφειλέτη, ενώ στις έμμεσες εγγυήσεις ο ασφαλιστής δεν υπεισέρχεται στη θέση του εγγυητή αλλά αναλαμβάνει την κάλυψη του ίδιου του εγγυητή σε περίπτωση που αυτός κληθεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του από την εγγύηση.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*