Μ. Συρεγγέλα: Περισσότερα από 1.100 άτομα απευθύνθηκαν στα Συμβουλευτικά Κέντρα σε ένα μόλις τρίμηνο

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Σαλαμίνας που βρίσκεται στο πλευρό των γυναικών θυμάτων βίας, επισκέφθηκε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα. Η υφυπουργός συναντήθηκε με τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου και τα συνεχάρη για τη σημαντική στήριξη και βοήθεια που προσφέρουν σε γυναίκες που υφίστανται ή έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας, καθώς και για τις δράσεις που διοργανώνουν με θέμα την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας και κακοποίησης καθώς και την προώθηση της ισότητας των φύλων.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η αντιπεριφερειάρχης Νήσων Βασιλική Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη και ο δήμαρχος Σαλαμίνας, Γεώργιος Παναγόπουλος.

Όπως ανέφερε η κα Συρεγγέλα, το Συμβουλευτικό Κέντρο Σαλαμίνας αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου Δικτύου υπηρεσιών πρόληψης και αντιμετώπισης της έμφυλης βίας και των πολλαπλών διακρίσεων σε βάρος των γυναικών. Τα Συμβουλευτικά Κέντρα σε όλη την Ελλάδα ανέρχονται σε 43 και τα άτομα που απευθύνονται σε αυτά –θύματα βίας ή τρίτα πρόσωπα- ζητούν συμβουλές και καθοδήγηση από εξειδικευμένους ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς.

Το πρώτο τρίμηνο του 2022 περισσότερα από 1.100 άτομα απευθύνθηκαν στα Συμβουλευτικά Κέντρα του Δικτύου Δομών. Το Δίκτυο περιλαμβάνει ακόμη 19 ξενώνες -στους οποίους φιλοξενήθηκαν από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο 38 γυναίκες- και τη δωρεάν τηλεφωνική γραμμή SOS 15900, η οποία δέχθηκε το ίδιο χρονικό διάστημα περισσότερες από 2.500 κλήσεις.

«Στον αγώνα κατά της βίας καμία γυναίκα δεν είναι μόνη. Είμαστε εδώ για να ακούσουμε, να στηρίξουμε τις γυναίκες θύματα βίας προσφέροντάς τους δωρεάν υπηρεσίες ψυχολογικής, εργασιακής στήριξης και νομικής συμβουλευτικής, καθώς και δωρεάν φιλοξενία σε όσες πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα από το κακοποιητικό περιβάλλον», τόνισε η κα Συρεγγέλα. Και πρόσθεσε ότι «το επιστημονικό προσωπικό της Γραμμής SOS 15900, των Συμβουλευτικών Κέντρων και των Ξενώνων Φιλοξενίας βοηθά τις γυναίκες να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους, να βάλουν ένα τέλος σε συμπεριφορές βίας και κακοποίησης και να αλλάξουν σελίδα στη ζωή τους».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*