Sold out στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά για τον Γ. Χατζηθεοδοσίου

Ήταν όλοι εκεί. Κορυφαίοι εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, επιφανείς επιχειρηματίες, άνθρωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας, παράγοντες της αγοράς, των Επιμελητηρίων και άλλων σημαντικών φορέων του τόπου.

Το παρόν φυσικά έδωσε και η ασφαλιστική αγορά και διαμεσολάβηση με τις διοικήσεις των εταιριών και πλήθος ανθρώπων του κλάδου.

Ο λόγος για τη χθεσινή αναγόρευση του προέδρου του Ε.Ε.Α, κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας της Σχολής Ναυτιλίας και Βιομηχανίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης.

Ο ίδιος υποδέχθηκε έναν προς έναν στην είσοδο του Δημοτικού Θεάτρου τους παρευρισκόμενους της χθεσινής εκδήλωσης, μια στιγμή που αποτέλεσε από τη σημαντικότερες τιμές στη ζωή του όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α τόνισε μεταξύ άλλων κατά την ομιλία του: “Είναι πολύ σημαντική και άκρως τιμητική η παρουσία σας εδώ. Καμία ομιλία μου στο παρελθόν δεν είχε τη σημερινή συγκινησιακή φόρτιση. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη τιμή στη ζωή μου”, σημείωσε ευχαριστώντας θερμά το πρυτανικό συμβούλιο και τη Σύγκλητο του ΠΑ.ΠΕΙ

Όπως είπε: “στο άκουσμα της ύψιστης τιμής να αναγορευτώ Επίτιμος Διδάκτορας, σαν κινηματογραφική ταινία πέρασαν από τα μάτια μου εικόνες, μνήμες, κόποι και όνειρα. Μπορεί να είχαμε στερήσεις υλικών αγαθών αλλά είχαμε περίσσεμα αγάπης και διδαχές για σεβασμό στο συνάνθρωπο ανεξαρτήτως καταγωγής ή οικονομικής επιφάνειας. Αυτά τα πρώτα μαθήματα με ακολουθούν πάντα. Υπήρξα τυχερός όχι μόνο σε επίπεδο οικογένειας αλλά και στις Σπουδές, αναφερόμενος στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά (νυν ΠΑ.ΠΕΙ)”, τόνισε.

“Είναι μια εξέλιξη που δεν περνούσε καν από το μυαλό μου, όταν φοιτούσα στα έδρανα του…ένα Ανώτατο Ίδρυμα που πάνω από 80 χρόνια βρίσκεται στο κέντρο της οικονομικής ζωής της χώρας. Που ανέδειξε την Παιδεία σε μοχλό ανάπτυξης για την επιχειρηματικότητα και την οικονομία του τόπου και προάγει την Αριστεία διαχρονικά ως επιλογή μάθησης, σταδιοδρομία και ηγεσίας. Που παράγει απόφοιτους με υψηλό επίπεδο γνώσεων”, σημείωσε.

Μίλησε επίσης για τη πορεία του στα κοινά και τις προσπάθειες για συλλογική δράση όπως επίσης για την αυτοδημιούργητη επιχειρηματική του πορεία με την δημιουργία της MEGA BROKERS, τη μεγαλύτερη εταιρεία ασφαλιστική εταιρεία διαμεσολάβησης με τζίρο 70 εκατ. ευρώ, 65 εργαζόμενους και πάνω από 1000 συνεργάτες σήμερα. Ιδιαίτερα αναφορά έκανε στην οικογένεια του που αποτέλεσαν και αποτελούν στήριγμα σε κάθε βήμα.

Ορόσημο, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τον κ. Χατζηθεοδοσίου ήταν και η ενασχόληση με τον Επιμελητηριακό Θεσμό όπου πέραν του πλήθους πρωτοβουλιων υπέρ των ΜμΕ όλα αυτά τα χρόνια, ανέδειξε και το γεγονός ότι της συστηματικής επιδίωξης για δικτύωση του Επιμελητήριου με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας και μίλησε για για το Μνημόνιο Συνεργασίας με το ΠΑ.ΠΕΙ για μια σειρά χρήσιμων δράσεων προς όφελος της εκπαίδευσης και της επιχειρηματικότητας.

Τόνισε δε χαρακτηριστικά πως κύριος στόχος θα πρέπει σήμερα να είναι η ενδυνάμωση των νέων. «Αν θέλουμε να έχουμε μέλλον, πρέπει να επενδύσουμε στη νέα γενιά και τη Παιδεία που αποτελεί το μόνο εφαλτήριο για προσωπική και συλλογική ανάπτυξη. Το μέσο για ένα καλύτερο και πιο δίκαιο κόσμο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής κ. Άγγελος Κότιος στη προσφώνηση του, σημείωσε μεταξύ άλλων: “Από ιδρύσεως του Πανεπιστήμιο μας απονέμει τον ύψιστο τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα σε εξέχουσες προσωπικότητες του ακαδημαϊκού, κοινωνικού, πολιτικού, οικονομικού επιχειρηματικού, πολιτιστικού, θρησκευτικού χώρου προκειμένου να τιμήσει τη προσφορά τους στην οικονομία, την Επιστήμη, τις τέχνες & τον Πολιτισμό, τη κοινωνία, την Δημοκρατία, στην Ειρήνη και προς τις υποθέσεις της πατρίδας μας. Στο κύκλο των Επιτίμων Διδακτόρων του ιδρύματος μας ανήκουν σημαντικές προσωπικότητες, από Νομπελίστες, διακεκριμένοι επιστήμονες μέχρι αρχηγοί Κρατών και κυβερνήσεων.

Εκ μέρους όλης της Συγκλήτου εκφράζω τις βαθύτατες ευχαριστίες μας στον κ. Χατζηθεοδοσίου που αποδέχτηκε να γίνει εξέχον μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας μας. Τον τιμούμε για το πολυδιάστατο, διακριτό και διακριτικό έργο του, για τις συνεχείς ευεγερσίες του στο πεδίο της επιχειρηματικότητας, της οικονομίας και της απασχόλησης ειδικά των νέων της χώρας μας

Ως ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α, ο τιμώμενος εργάζεται εδώ και πολλά έτη άοκνα. Έχει συμβάλλει καθοριστικά στην αναβάθμιση του Επιμελητηριακού θεσμού, και στις προσπάθειες της χώρας μας στην αντιμετώπιση των επαναλαμβανόμενων κρίσεων και προκλήσεων με στόχο να εισέλθει σε μια τροχιά εξωστρεφούς και καινοτόμου βιώσιμης ανάπτυξης

Ως επιχειρηματίας αποτελεί παράδειγμα αυτοδημιούργητου επαγγελματία με πρόοδο και συνεχή εξέλιξη Στο πρόσωπο του τιμούμε το δημιουργικό και καινοτόμο ελληνικό επιχειρείν, τον εκπρόσωπο των εκατοντάδων χιλιάδων ΜμΕ που στηρίζουν την απασχόληση των αποφοίτων μας. Τιμούμε έναν εκπρόσωπο της ιδιωτικής οικονομίας και επιχειρηματία με κοινωνική ευαισθησία και ενόραση. Τιμούμε όμως και τον πιστό αρωγό του Πανεπιστημίου μας που με γενναιοδωρία μας υποστηρίζει στην εκπλήρωση των σκοπών μας”.

Ο Αντιπρύτανης Καθηγητής κ. Γρηγόριος Χονδροκούκης τόνισε επίσης πως “ο κ. Χατζηθεοδοσίου – που υπήρξε απόφοιτος – δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για το ίδρυμα μας έως σήμερα. Από νεαρή ηλικία υπήρξε ιδιαίτερα δραστήριος επαγγελματικά προσδοκώντας τη γνώση και όχι πρόσκαιρα οικονομικά οφέλη”

Ο Αντιπρύτανης όπως και ο πρόεδρος του Τμήματος Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας της Σχολής Ναυτιλίας και Βιομηχανίας , Καθηγητής κ. Βασίλειος Δεδούσης έκαναν επίσης μια μίνι αναδρομή στη πορεία του κ. Χατζηθεοδοσίου, τόνισεαν πως ποτέ δε λησμόνησε το τόπο καταγωγής του, διατήρησε επίσης διαχρονικές σχέσεις και φιλίες με τους ανθρώπους που μεγάλωσε, ενώ ανέδειξαν και τη πορεία του στα κοινά με επιτυχία από μικρή ηλικία.

“Σήμερα με την επίσης πετυχημένη πορεία του στο Ε.Ε.Α έχει ταυτιστεί με την προάσπιση των συμφερόντων της επιχειρηματικότητας της χώρας. Για τη συνεισφορά στους πολλούς με τη προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος. Η εμβέλεια των δυνατοτήτων, της προσωπικότητας και του έργου του αναγνωρίζεται από όλο το φάσμα των πολιτικών δυνάμεων της χώρας”, τονίστηκε, μεταξύ άλλων.

Βάιος Κρόκος

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*