Πρόγραμμα Ασφάλειας Υγείας: απαντήσεις σε 5 συχνά ερωτήματα

Στις 7 Απριλίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας με στόχο να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τα θέματα υγείας. Κάθε χρόνο, η συγκεκριμένη ημέρα επικεντρώνεται σε διάφορα ζητήματα της δημόσιας υγείας, ενώ μέχρι σήμερα έχουν έρθει στο φως σημαντικά θέματα όπως η ψυχική υγεία, η φροντίδα των μητέρων και των παιδιών, η καθολική Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και η κλιματική αλλαγή.

Η υγεία αποτελεί το πολυτιμότερο αγαθό και καθοριστικό παράγοντα της ατομικής και συλλογικής μας ανάπτυξης. Σε κάθε στάδιο της ζωής μας χρειαζόμαστε τη φροντίδα και την προστασία της υγείας μας για την προάσπιση της ευημερίας μας.

Ειδικά στις συνθήκες της πανδημίας που βιώνουμε, έχουμε πλέον συνειδητοποιήσει περισσότερο την αξία της υγείας και τη σημασία της θωράκισής της, τόσο για εμάς όσο και για την οικογένειά μας. Πιο επίκαιρη από ποτέ, η ασφάλιση της υγείας μας λειτουργεί ως ένα δίχτυ προστασίας προσφέροντάς μας αυτό το αίσθημα ασφάλειας που χρειαζόμαστε.

Επιλέγοντας ένα ιδιωτικό πρόγραμμα υγείας, εξασφαλίζουμε τις ιατρικές μας ανάγκες, την κάλυψη των εξόδων νοσηλείας μας και των ιατροφαρμακευτικών εξόδων, που υπό άλλες συνθήκες θα μας ανάγκαζαν να προβληματιζόμαστε για το πώς θα είναι η επόμενη ημέρα.

Ας δούμε κάποια συχνά ερωτήματα που θα μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε μία καλύτερη εικόνα για τα προγράμματα ασφάλισης υγείας και τη λειτουργία τους και στη συνέχεια με την βοήθεια του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή μπορούμε να επιλέξουμε το κατάλληλο πρόγραμμα για εμάς.

1. Ποιες καλύψεις περιλαμβάνει συνήθως ένα νοσοκομειακό πρόγραμμα υγείας;

Ένα νοσοκομειακό πρόγραμμα υγείας καλύπτει τον Ασφαλισμένο σε περίπτωση που νοσηλευτεί, λόγω ατυχήματος ή ασθενείας, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Ειδικότερα, καλύπτονται τα έξοδα παραμονής του Ασφαλισμένου στο νοσοκομείο, σε δωμάτιο ή σε μονάδα εντατικής θεραπείας, τα έξοδα χειρουργείου, οι  αμοιβές των θεραπόντων ιατρών, χειρουργών και αναισθησιολόγων, τα έξοδα για διαγνωστικές εξετάσεις, χημειοθεραπείες και ακτινοθεραπείες, ιατρικά υλικά και φάρμακα, οι αμοιβές αποκλειστικής νοσοκόμας και γενικότερα τα έξοδα που σχετίζονται με τη νοσηλεία του.

2. Με ποιο τρόπο καλύπτονται τα έξοδα νοσηλείας του Ασφαλισμένου; Θα πρέπει πρώτα να καταβάλλει τα έξοδα ο ίδιος;

Εξαρτάται από το αν θα νοσηλευτεί σε συμβεβλημένο ή μη συμβεβλημένο με την ασφαλιστική εταιρεία, νοσοκομείο. Σε περίπτωση νοσηλείας σε μη συμβεβλημένο νοσοκομείο, θα πρέπει πρώτα ο ίδιος να καταβάλλει τα έξοδα στο Νοσοκομείο και στη συνέχεια να αποζημιωθεί από την ασφαλιστική εταιρεία, ενώ σε περίπτωση νοσηλείας σε συμβεβλημένο νοσοκομείο, η ασφαλιστική εταιρεία καταβάλλει απευθείας τα έξοδα στο νοσοκομείο.

3. Πως λειτουργεί η απαλλαγή;

Η απαλλαγή είναι βασικό χαρακτηριστικό των νοσοκομειακών προγραμμάτων υγείας. Επιλέγεται από τον Ασφαλισμένο και το ύψος της επηρεάζει τα ασφάλιστρα που καταβάλει. Όσο μεγαλύτερη είναι η απαλλαγή, τόσο μικρότερα είναι τα ασφάλιστρα.

Η απαλλαγή εφαρμόζεται όταν ο Ασφαλισμένος κάνει χρήση του ασφαλιστηρίου του, αφαιρείται από τα έξοδα που καλύπτει η ασφαλιστική εταιρία και επιβαρύνει τον ίδιο τον Ασφαλισμένο.

Περισσότερα στο Ergo blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*