Στο μικροσκόπιο της Interamerican η πιθανή εξαγορά εταιρείας

Ανοιχτή στα σενάρια για πιθανή εξαγορά κάποιας εταιρείας εμφανίζεται η διοίκηση της Interamerican, όπως επεσήμανε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου κ. Γιάννης Καντώρος. Απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα κατά τη συνέντευξη Τύπου, ο ίδιος τόνισε πως οι αποφάσεις για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει θα παρθούν ως το τέλος του έτους.

Στόχος είναι η αναδιοργάνωση του Ομίλου – αναζητώντας μικτή άδεια, καθώς κατέχει ξεχωριστές εταιρείες (Ζωής, Γενικών Ασφαλίσεων, Βοηθείας).

διαβάστε επίσης: Interamerican: Ισχυρά μεγέθη το 2021, συνεχίζονται οι επενδύσεις στο ψηφιακό μετασχηματισμό

Ο ίδιος μίλησε για τις τάσεις συγκέντρωσης στον κλάδο το τελευταίο διάστημα και για το τοπίο που διαμορφώνεται.

“Συζητάμε για χρόνια για την εν λόγω συγκέντρωση. Υπάρχουν παραπάνω εταιρείες για τα μεγέθη που έχει στο σύνολο της η αγορά”, είπε τονίζοντας για τα πολλά κεφάλαια και τις επενδύσεις που καλείται να κάνει μια ασφαλιστική εταιρεία και βάσει του αυστηρού θεσμικού πλαισίου που υπάρχει (Solvency II).

Περιγράφοντας το μέλλον, είπε πως θα υπάρχουν καλύτερες και πιο αποδοτικές εταιρείες στην Ελλάδα, ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά “μακάρι σε 10 χρόνια κάθε σπίτι να έχει 2-3 ασφαλιστήρια συμβόλαια”.

Φυσικές Καταστροφές – Υγεία

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας ο κ. Καντώρος αναφέρθηκε και στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και τον ασφαλιστικό κλάδο επίσης.

Οι πρωτοβουλίες της Πολιτείας γύρω από το ζήτημα των Φυσικών Καταστροφών είναι θετικές, ωστόσο όπως τόνισε “τα προβλήματα δε λύνονται απλά με ένα νομοσχέδιο”. Τα μεγάλα και σύνθετα προβλήματα λύνονται με συνεργασία. Ο ίδιος τόνισε πως η ασφάλιση κατοικίας έναντι των φυσικών καταστροφών πρέπει να είναι καθολική, καθώς σε αντίθετη περίπτωση τα ασφάλιστρα θα ήταν πολύ υψηλά και θα ήταν επίσης άδικο για κάποιους με ακίνητο σε περιοχές με μεγαλύτερο ρίσκο.

Στο τομέα της Υγείας, οι προσπάθειες για αναμόρφωση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, σύμφωνα με τον κ. Καντώρο.

Όπως τόνισε όμως επίσης, απαιτείται σύνθεση και συνεργασία σημειώνοντας πως ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες  και να μειώσει τα διαχειριστικά κόστη

Βάιος Κρόκος

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*