Elevated cityscape of Dubai illuminated at dusk

Η υποστήριξη της Etihad Credit Insurance προς τους εξαγωγείς των ΗΑΕ αυξάνεται κατά 128%

Η υποστήριξη που επεκτάθηκε από την Etihad Credit Insurance (ECI), τον ομοσπονδιακό οργανισμό εξαγωγικών πιστώσεων των ΗΑΕ, προς τους εξαγωγείς του τομέα μη πετρελαϊκού εμπορίου εκτινάχθηκε 128 τοις εκατό πέρυσι στα 11,4 δισεκατομμύρια DhH (3,1 δισεκατομμύρια δολάρια) εν μέσω αύξησης του εμπορίου.

Ο οργανισμός προστάτευσε και διευκόλυνε τις εξαγωγές των ΗΑΕ εκτός πετρελαίου σε 92 χώρες, σε σύγκριση με 75 το 2020, σύμφωνα με ετήσια έκθεση της εταιρείας. Αυτές οι εξαγωγές κάλυψαν 18 τομείς, έναντι 15 το 2020.

Οι κορυφαίες χώρες προορισμού για τις εξαγωγές και τις επανεξαγωγές των ΗΑΕ περιλαμβάνουν τη Σαουδική Αραβία, το Ιράκ, την Ινδία, το Ομάν, το Κουβέιτ και την Ιορδανία, μεταξύ άλλων, ανέφερε η ECI σε δήλωση την Κυριακή.

«Η ECI έχει επιτύχει ορόσημα ρεκόρ στις προσπάθειές της να επιταχύνει την εθνική οικονομική διαφοροποίηση και να ενισχύσει το εμπόριο, τις εξαγωγές και τις επενδύσεις των ΗΑΕ παγκοσμίως», δήλωσε ο Abdulla bin Touq, υπουργός Οικονομίας και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού. στο Ντουμπάι. «Παρά τον σημαντικό αντίκτυπο της πανδημίας στην παγκόσμια οικονομία, η ECI παρέμεινε προσηλωμένη στην αποστολή της να ενισχύσει την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων των ΗΑΕ αυξάνοντας τη χρηματοδότηση του εμπορίου της». Η ECI ιδρύθηκε το 2018 και παρέχει εγγυήσεις εξαγωγών και εμπορική ασφάλιση για εταιρείες των ΗΑΕ για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων πληρωμής που σχετίζονται με τις εξαγωγές. Έχει συνεργασίες με τοπικές και διεθνείς τράπεζες που προσφέρουν δάνεια σε εταιρείες των ΗΑΕ για τη χρηματοδότηση εξαγωγών σε αγοραστές από το εξωτερικό, με την ECI να παρέχει ασφάλιση. Ο οργανισμός εξέδωσε 6.620 ανανεούμενα πιστωτικά όρια το 2021, αυξημένα κατά 229 τοις εκατό από τις 2.013 διευκολύνσεις που είχε εκδώσει ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ η αξία του ανοίγματος που έχει αναλάβει αυξήθηκε κατά 266 τοις εκατό για να φθάσει σε 5,6 δισ. Dh1 από 1,53 δισ. το έτος 2020 , ανέφερε η ανακοίνωση. Η ECI προστάτευσε επίσης τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) από αφερεγγυότητες ανακτώντας μη πληρωμές αξίας άνω των 85 εκατομμυρίων DH τα τελευταία τρία χρόνια και ρευστοποιώντας απαιτήσεις ύψους 7,9 εκατομμυρίων dhh, σύμφωνα με τη δήλωση. «Η ECI θα συνεχίσει να δίνει προτεραιότητα στην εντολή της για την ενίσχυση των εθνικών εξαγωγών και τη δημιουργία υποσχόμενων ευκαιριών ανάπτυξης για τις επιχειρήσεις των ΗΑΕ», δήλωσε ο κ. bin Touq. «Με στρατηγικές συνεργασίες για τη στήριξη των εξαγωγών, του εμπορίου και των επενδύσεων εκτός πετρελαίου της χώρας, είμαι βέβαιος ότι η ECI θα συνεχίσει να μετατρέπει τις προκλήσεις σε ευκαιρίες για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της εθνικής μας οικονομίας». Το συμβούλιο ενέκρινε την επιβεβαίωση του Δρ. Thani Al Zeyoudi, Υπουργού Εξωτερικού Εμπορίου ως αναπληρωτή προέδρου του διοικητικού συμβουλίου, καθώς και τον σχηματισμό της εκτελεστικής επιτροπής, υπό την προεδρία του Saed Al Awadi, διευθύνοντα σύμβουλο της Dubai Industries and Exports, και τον έλεγχο και επιτροπή κινδύνου, με πρόεδρο τον Sameh Al Qubaisi, γενικό διευθυντή οικονομικών υποθέσεων στο Τμήμα Οικονομικής Ανάπτυξης του Άμπου Ντάμπι.

«Η επιτυχία της ECI οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην [την] εστιασμένη εφαρμογή του 10ετούς οδικού χάρτη της», είπε ο κ. Al Zeyoudi. «Με την εξασφάλιση της ρευστότητας των επιχειρήσεων των ΗΑΕ, την προστασία των πληρωμών τους και την παροχή πρόσβασης στις διεθνείς αγορές, η ECI συνέβαλε σημαντικά στην επιτάχυνση της ανάκαμψης των ΗΑΕ κατά τη διάρκεια της πανδημίας». Η διοίκηση της ECI εργάστηκε για να επιλύσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εξαγωγείς, ιδιαίτερα το αυξημένο κόστος χρηματοδότησης και τα υψηλότερα ποσοστά απόρριψης αιτήσεων, ανέφερε η δήλωση. Ο οργανισμός κατέγραψε αύξηση 510 τοις εκατό στο ακαθάριστο εγγεγραμμένο ασφάλιστρο στα 109,5 εκατ. DhH πέρυσι από 17,9 εκατ. Dhh17,9 εκατ. το 2020. Η αξία των βραχυπρόθεσμων εγγυήσεων χρηματοδότησης του εμπορίου της ECI που παρασχέθηκαν στις τράπεζες αυξήθηκε σε 1,1 δισ. DhH το 2021 από 680 εκατ. Dhh το 2020, ενώ η αξία των μεσοπρόθεσμων έως μακροπρόθεσμων εγγυήσεων χρηματοδότησης του εμπορίου που παρασχέθηκαν στις τράπεζες καταγράφηκε σε 574 εκατ. Dhh, σύμφωνα με την δήλωση. . Από τότε που ξεκίνησε τις δραστηριότητές της, η ECI υποστήριξε το μη πετρελαϊκό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν των ΗΑΕ, εξασφαλίζοντας πληρωμές κατασκευαστών και εμπόρων των ΗΑΕ για 19 δισ. DhH, εκ των οποίων το 60 τοις εκατό χορηγήθηκε το 2021, ανέφερε η εταιρεία. Οι κορυφαίες βιομηχανίες που επωφελήθηκαν από την ECI είναι οι χημικές ουσίες (23 τοις εκατό), ο χάλυβας (21 τοις εκατό), οι κατασκευές και τα οικοδομικά υλικά (17 τοις εκατό), τα καλώδια (15 τοις εκατό), τα τρόφιμα (7 τοις εκατό), οι συσκευασίες (4 τοις εκατό). cent), ηλεκτρονικά είδη (4 τοις εκατό), υγειονομική περίθαλψη (3 τοις εκατό) και εκτύπωση (2 τοις εκατό), πρόσθεσε. Η ECI σχεδιάζει επίσης να παράσχει περίπου 3 δισ. δολάρια σε εγγυήσεις για την υποστήριξη έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τους προγραμματιστές της που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, είπε ο Massimo Falcioni, διευθύνων σύμβουλος της ECI, στο The National πέρυσι. Ο οργανισμός εξαγωγικών πιστώσεων σχεδιάζει επίσης να υποστηρίξει την πρωτοβουλία Operation 300 δις που ξεκίνησε η κυβέρνηση των ΗΑΕ μέσω των προσφορών της. Τα ΗΑΕ επικεντρώνονται στην ανάπτυξη της τοπικής μεταποιητικής βιομηχανίας για να διαφοροποιήσουν την οικονομία τους, να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, να προσελκύσουν ξένες επενδύσεις, να βελτιώσουν τα τοπικά σύνολα δεξιοτήτων και να εξάγουν τοπικά προϊόντα. Ως μέρος της στρατηγικής της για την προώθηση της βιομηχανικής ανάπτυξης , η χώρα στοχεύει να διπλασιάσει τη συνεισφορά του βιομηχανικού τομέα στην εθνική οικονομική παραγωγή σε 300 δισεκατομμύρια DhH έως το 2031, από 133 δισεκατομμύρια DhH σήμερα.

Πηγή: Let’s Export Greece

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*