Πλεύρης: Τι θα γίνει με την ισχύ και την επίδειξη των πιστοποιητικών

Την επιμήκυνση της ισχύος των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας. Η διάρκεια αυτών θα αυξηθεί σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά δεδομένα, ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Κατά τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η διάρκεια φθάνει στο 9μηνο το πιστοποιητικό εμβολιασμού και στο 6μηνο το πιστοποιητικό νόσησης, όπως εξήγησε ο κ. Πλεύρης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Στόχος είναι η ενοποίηση των χρόνων των πιστοποιητικών.

«Η χώρα μας, λόγω του ότι ήθελε να ενισχύσει τον εμβολιασμό, αυτούς τους χρόνους τους είχε συντμήσει, δηλαδή το πιστοποιητικό νόσησης είναι τριμήνου και για του εμβολιασμού λέγαμε από το 7μηνο και μετά λογίζεσαι ως ανεμβολίαστος» διευκρίνισε ο κ. Πλεύρης. Ήδη το Υπουργείο Υγείας έχει ζητήσει από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων να  εξετάσει το ζήτημα σύμφωνα με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνολικά σε όλα τα κράτη μέλη. Ο υπουργός τόνισε ότι θα υπάρξει εισήγηση για εναρμόνιση και των δικών μας πιστοποιητικών. «Δηλαδή να είναι 9μηνο το πιστοποιητικό εμβολιασμού και 6μηνο το πιστοποιητικό νόσησης. Θα τοποθετηθεί η Επιτροπή, αλλά προφανώς θα γίνει ενοποίηση» σχολίασε ο κ. Πλεύρης.

διαβάστε στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*