Eνεργοποιήθηκε η υποβολή της ΑΠΔ ΤΕΚΑ

Σε λειτουργία τέθηκε από σήμερα η υποβολή Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΑΠΔ ΤΕΚΑ) μισθολογικής περιόδου Ιανουαρίου 2022. Η διαδικασία αφορά τις επιχειρήσεις που προσέλαβαν νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας από 1.1.2022, ώστε να τους εντάξουν στην επικουρική ασφάλιση του νεοσύστατου ΤΕΚΑ.

Η υποβολή της ΑΠΔ για το Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ) είναι διαθέσιμη από τη σχετική σελίδα του Ταμείου με το link να παραπέμπει στο gov.gr.

Για να “τρέξετε” τη διαδικασία θα πρέπει να εισέλθετε στην εφαρμογή «Ηλεκτρονική Υποβολή ΑΠΔ ΤΕΚΑ», και να χρησιμοποιήσετε τους σχετικούς κωδικούς του e-ΕΦΚΑ.

Σημειώνεται ότι στην ασφάλιση του ΤΕΚΑ υπάγονται υποχρεωτικά από 1.1.2022 όλα τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν για πρώτη φορά ασφαλιστέα εργασία ή απασχόληση ή αποκτούν ασφαλιστέα ιδιότητα για την οποία έως την ημερομηνία αυτή θα υπήρχε υποχρέωση υπαγωγής στον κλάδο επικουρικής ασφάλισης του e-ΕΦΚΑ.

Προϋπόθεση για την υποβολή της ΑΠΔ ΤΕΚΑ, αποτελεί η προηγούμενη ηλεκτρονική υποβολή της αντίστοιχης Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ) ή της ΑΠΔ Δημοσίου του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (eΕΦΚΑ).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*