Nέο πακέτο στήριξης 1,1 δισ € για 3,2 εκατομμύρια πολίτες

«Μέτρα μετρημένα στο μέτρο της πραγματικότητας».

Ένα νέο τρίμηνο πρόγραμμα στήριξης και πρόσθετων ενισχύσεων, ανακοίνωσε με τηλεοπτικό του μήνυμα, από το σπίτι λόγω κορωνοϊού, ο πρωθυπουργός. Τα νέα μέτρα στηρίζουν τους πιο αδύναμους και στη μεσαία τάξη. Πρόκειται για μελετημένες παρεμβάσεις ύψους 1,1 δισ. € που θα ανακουφίσουν 3,2 εκατομμύρια ευάλωτους πολίτες, αλλά και τα νοικοκυριά με εισόδημα έως 30.000 € το χρόνο. Την εξειδίκευση των μέτρων θα παρουσιάσουν οι αρμόδιοι υπουργοί.

Αναλυτικά το διάγγελμα:

«Θέλω να απευθυνθώ στην καθεμιά και στον καθένα σας σε στιγμές που ο κόσμος μας βιώνει τη βαθύτερη γεωπολιτική του κρίση εδώ και σχεδόν οκτώ δεκαετίες.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ξαναφέρνει τον πόλεμο στην Ευρώπη. Ανοίγει τον δρόμο στην αμφισβήτηση των συνόρων, στη βίαιη επιβολή του ισχυροτέρου και στο ξερίζωμα εκατομμυρίων ανθρώπων. Αλλά προκαλεί και μία τεράστια ενεργειακή κρίση, με πρωτοφανή κύματα ακρίβειας που απειλούν την ευημερία όλων των κοινωνιών.

Όπως σε κάθε χώρα, έτσι και στην Ελλάδα, η νέα αυτή περιπέτεια έχει συνέπειες. Τις βλέπουμε στις τιμές του ρεύματος, των καυσίμων και άλλων προϊόντων. Και αυτό παρά το γεγονός ότι η πολιτεία, απ’ το φθινόπωρο ήδη, καλύπτει μεγάλο μέρος των ανατιμήσεων, στηρίζοντας νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Η αναταραχή, όμως, είναι διεθνής. Γι’ αυτό και η αντιμετώπισή της δεν μπορεί παρά να είναι, πρωτίστως, υπόθεση της ευρωπαϊκής μας οικογένειας.

διαβάστε αναλυτικά στο banks.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*