«Ι. Μαστερόπουλος: Ζωγραφικά και Σμάλτα» στη ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ

στο Χώρο Τέχνης της Εθνικής Ασφαλιστικής «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ»

«Ι. Μαστερόπουλος: Ζωγραφικά και Σμάλτα» φέρει τον τίτλο η έκθεση που θα παρουσιαστεί στον φιλόξενο Χώρο Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ» και θα διαρκέσει από 11 Μαρτίου  έως  και 27 Απριλίου 2022.

Ο Ιωάννης (Ιβάν) Μαστερόπουλος είναι κατά  κύριο λόγο εξπρεσιονιστής ζωγράφος, πραγματικός μάστορας του ψηφιδωτού στις μεγάλες δημόσιες και ιδιωτικές παραγγελίες που αναλαμβάνει για μνημειακά έργα σε Ελλάδα και εξωτερικό, επιδεικνύοντας  μια μοναδική ευχέρεια στα μέσα της εικαστικής του έκφρασης. 

«Ο καλλιτέχνης έχει αναπτύξει μια αναγνωρίσιμη πλέον ζωγραφική γραφή, που αν και με την ένταση της πινελιάς φαίνεται εξωστρεφής και πληθωρική, ενέχει συγχρόνως εσωστρέφεια και μυστικισμό κάνοντας το έργο προσωπικό και μυσταγωγικό», αναφέρει η ιστορικός τέχνης Βένια Παστάκα.

Η έκθεση που παρουσιάζεται στον Χώρο Τέχνης της Εθνικής Ασφαλιστικής, «ΣΤΟart Κοραή», αποτελείται από δύο ξεχωριστές ενότητες. Στην πρώτη έχουμε την κλασική ζωγραφική με πέντε δυναμικά ζωγραφικά τοπία και ισάριθμα σχέδια, στα οποία ο καλλιτέχνης πραγματεύεται ζητήματα όγκων και σύνθεσης. Η δεύτερη και μεγαλύτερη ενότητα αποτελείται από τα σμάλτα. «Εδώ ο κόσμος του φανταστικού συνομιλεί με το πραγματικό. Η ηρεμία εναλλάσσεται με την ένταση. Στον κόσμο που ξετυλίγεται στη σειρά αυτή, τα παιδιά πετάνε, οι άνθρωποι παλεύουν, τα ζευγάρια ερωτεύονται. Στο σύνολο των έργων επικρατεί η αίσθηση της χαράς και της αισιοδοξίας», θα σημειώσει η κυρία Παστάκα.

Σημειώνεται ότι στην έκθεση τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας για την Covid-19 που προβλέπονται από τα ισχύοντα πρωτόκολλα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*