Αναμένοντας τα νέα για την Ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών

Και ενώ η ατζέντα των προκλήσεων μετατοπίζεται διαρκώς και ιδιαίτερα τελευταία σε φλέγοντα θέματα όπως ο πληθωρισμός, οι οικονομικές πιέσεις, η νομισματική πολιτική και το αυξημένο γεωπολιτικό ρίσκο – παράγοντες σημαντικοί που πρέπει να λογαριάζει η ασφαλιστική βιομηχανία – η αγορά αναμένει τα νέα για την περίπτωση της ασφάλισης κατοικίας/περιουσίας έναντι των φυσικών καταστροφών.

Επί τάπητος είχε τεθεί το σχέδιο του Εθνικού Κλιματικού Νόμου στη συνάντηση της ΕΑΕΕ με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα. Η συνάντηση αποτέλεσε μέρος των επαφών και συζητήσεων του Προέδρου της ΕΑΕΕ, κ. Α. Σαρρηγεωργίου και άλλων εκπροσώπων της ΕΑΕΕ με εκπροσώπους της Κυβέρνησης για το σημαντικότατο ζήτημα της ασφάλισης κτιρίων έναντι φυσικών καταστροφών, για το οποίο η ΕΑΕΕ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις.

Την ίδια περίοδο, και οι εκπρόσωποι της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης είχαν θίξει τα ζητήματα αυτά στον Υπουργό (είχαν μιλήσει και για ζητήματα υποχρεωτικής ασφάλισης αστικής ευθύνης σε επαγγέλματα και δραστηριότητες που υπάγονται στις αρμοδιότητες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας), εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους πρέπει η ασφάλιση κατοικιών να είναι υποχρεωτική.

Από τότε επικρατεί η άποψη στις τάξεις της αγοράς πως θα προκύψουν οι απαιτούμενες τροποποιήσεις στο Νόμο, αλλαγές (προς στη σωστή κατεύθυνση κατά την αγορά) που συνάδουν με τις αρχές της ασφαλιστικής επιστήμης και θα ωφελήσουν εντέλει Πολιτεία και πολίτες που βλέπουν περιουσίες να καταστρέφονται..

Στο πλαίσιο αυτό, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η εκδήλωση της ΕΑΕΕ με τίτλο «Η απάντηση στην ανασφάλεια των καιρών» στην οποία θα παρευρεθεί και ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστος Στυλιανίδης ο οποίος έχει γνώση και αρμοδιότητες γύρω από ζητήματα φυσικών καταστροφών.

Για το μέλλον της αγοράς, σημαντικές αναμένονται και οι τοποθετήσεις του διοικητή της ΤτΕ, κ. Γιάννη Στουρνάρα και του προέδρου της ΕΑΕΕ, κ. Αλέξανδρου Σαρρηγεωργίου, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η παρουσία του καθηγητή Πολιτικής Διοίκησης της Υγείας Ιατρικής Σχολής του Imperial College of London, κ. Ηλία Μόσιαλου.

Βάιος Κρόκος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*