Κ. Φραγκογιάννης στα GEFA21: Κομβικός ο ρόλος της οικονομικής διπλωματίας στον τομέα της εξωστρέφειας

Για 10η συνεχή χρονιά, η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με την ethosEVENTS, το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr  και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ διοργανώνουν το συνέδριο – θεσμός για τον εξαγωγικό τομέα, το Greek Exports Forum το οποίο και φέτος πραγματοποιείται μαζί με τα Greek Exports Awards 2021!

Η διοργάνωση των φετινών Greek Exports Forum & Awards προβάλλει τις ευκαιρίες που προκύπτουν για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις από το νέο Σχέδιο Ανασυγκρότησης και Εξωστρέφειας, παρέχοντας χρηστικά εργαλεία και πληροφορίες προκειμένου να ενισχύσουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα, σε μία περίοδο που κυριαρχεί ο προβληματισμός για τα αυξημένα μεταφορικά κόστη.

Παράλληλα, η διοργάνωση θα αναδείξει και θα επιβραβεύσει τις επιχειρήσεις που διακρίθηκαν στον εξαγωγικό τομέα, σε μία ακόμη χρονιά που κινήθηκε υπό την επήρεια των επιπτώσεων της πανδημίας.

Θεσμικό χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Κώστας Φραγκογιάννης Υφυπουργός για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Υπουργείο Εξωτερικών.

“Χαιρετίζω με μεγάλη χαρά τα Greek Exports Forum & Awards που πραγματοποιούνται για 10η χρόνια” τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Φραγκογιάννης.

“Το συμπέρασμα είναι ότι η οικονομική διπλωματία έχει κομβικό ρόλο στον τομέα της εξωστρέφειας, αρκεί μια αναζήτηση στις διεθνείς αναφορές για την χώρα μας. Στα τελευταία 2,5 χρόνια εντείναμε τις προσπάθειές μας ως ΥΠΕΞ, στηρίξαμε τις ελληνικές επιχειρήσεις, πραγματοποιήσαμε δεκάδες ταξίδια. Προωθήσαμε τις ευαίσθητες οικονομικές υποθέσεις, αναβαθμίσαμε τις σχέσεις μας με ΗΠΑ, Γαλλία, Ινδία, Ιράκ, Ιαπωνία.

Η παρουσία διεθνών κολοσσών στην χώρα μας είναι γεγονός. Σχεδιάσαμε, μαζί με τα γραφεία ΟΕΥ, το νέο Σχέδιο Ανασυγκρότησης και Εξωστρέφειας.

Φέτος συγκροτήσαμε το Συμβούλιο Εξωστρέφειας ώστε για το 2022 το σχέδιο να έχει καταρτιστεί για δράσεις ανά γεωγραφική περιοχή και κλάδο. Το εθνικό σχέδιο θα παρουσιαστεί αύριο” τόνισε. 

Παράλληλα συνέχισε: “Προσωπικά οραματίζομαι την μετά-covid Ελλάδα ως περιφερειακή δύναμη, ουσιαστικό παράγοντα σταθερότητας, παράγοντα ευημερίας και ανάπτυξης, την οραματίζομαι ως πόλο καινοτομίας, μια εξωστρεφή Ελλάδα.

Η εξωστρέφεια είναι τρόπος σκέψης, να μπαίνει ο πήχης λίγο πιο ψηλά, να ξεπερνάς τον εαυτό σου. Έχουμε καταφέρει πολλά και έχουμε ακόμη πολλά πράγματα να κάνουμε”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*