Human Safety Net: Πλέγμα αγάπης από την Generali και τους Lion Hearts

Μια ανθρώπινη αλυσίδα κοινωνικής προσφοράς για τη στήριξη των συναθρώπων μας.  

Οι δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας της Generali είναι ένας θεσμός απολύτως εναρμονισμένος με τη μακροχρόνια στρατηγική της εταιρείας. Συνενώνοντας και κατευθύνοντας τις ενέργειες του Ομίλου γύρω από τους πυλώνες της προσφοράς και της ενδυνάμωσης παράγεται πραγματική αξία και όφελος προς την κοινωνία. Βασισμένο σε αυτή τη φιλοσοφία, το Human Safety Net αποτελεί ένα ολιστικό CSR πλάνο που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί ο οργανισμός παγκοσμίως, στοχεύοντας στην στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Παραμένοντας άρρηκτα συνδεδεμένη με το κοινωνικό σύνολο μέσα στο οποίο δραστηριοποιείται, η Generali επιδιώκει να συνθέτει τις δυνάμεις των δικών της ανθρώπων με ενέργειες που προάγουν τον εθελοντισμό και εξαίρουν τη σπουδαιότητα της ευθύνης σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο επιτυγχάνοντας το μεγαλύτερο δυνατό αντίκτυπο. 

Σε αυτό το πλαίσιο, τα μέλη της εθελοντικής ομάδας Lion Hearts της Generali σε συνεργασία με τους Higgs και με αφορμή την πρόσφατη εορταστική περίοδο:

  • επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του οργανισμού “Το Εργαστήρι – Λίλιαν Βουδούρη” και συμμετείχαν μαζί με τους φιλοξενούμενους του φορέα στη δημιουργία διακοσμητικών και δώρων τα οποία διατέθηκαν προς πώληση από από το e-shop του οργανισμού συμβάλλοντας στην οικονομική ενίσχυσή του
  • προσέφεραν δώρα για 200 παιδιά στο “Ένα Παιδί, Ένας Κόσμος” στην Αθήνα και για 46 παιδιά στο “Ελληνικό Παιδικό Χωρίο” στο Φίλυρο
  • συγκέντρωσαν τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και προσφέραν οικονομική ενίσχυση για τους παραπάνω οργανισμούς, διοργανώνοντας μια διαδικτυακή συναυλία με τους Bejeezus. Το σύνολο των δωρεών από τους εργαζόμενους και το κοινό, διπλασιάστηκε από τη Generali φτάνοντας τις € 6.000.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο της συνολικής δράσης εδώ: Feel the Love | Μία δράση αγάπης και εθελοντισμού από την Generali Hellas – YouTube

Η Generali έχει θέσει ως στόχο να επιστρέφει στην κοινωνία την εμπιστοσύνη που η ίδια εισπράττει ως ένας αξιόπιστος και ανθρωποκεντρικός οργανισμός. Σε αυτό το πλαίσιο, διευρύνει συνεχώς την ατζέντα της σχεδιάζοντας ουσιαστικές δράσεις για την στήριξη των ανθρώπων που το έχουν ανάγκη. Ταυτόχρονα, αξιοποιεί συνέργειες ετών με φορείς και οργανώσεις καθώς πιστεύει σε έναν κόσμο συμπερίληψης και ίσων ευκαιριών. Η έως σήμερα θετική ανταπόκρισή σε αυτή την προσπάθεια αποτελεί παρακαταθήκη και κίνητρο για τη συνέχισή της.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*