Munich Re, επιγραφή, κτίριο

Άνω των προσδοκιών τα κέρδη της Munich Re

Σε καλό δρόμο για την επίτευξη των οικονομικών στόχων που ορίζει το στρατηγικό πρόγραμμα Ambition 2025 βρίσκεται η Munich Re καθώς για το 2021 τα κέρδη της διαμορφώθηκαν ελαφρώς υψηλότερα των στόχων, στα 2,9 δισ. ευρώ έναντι 2,8 δισ.

Σημαντικό μερίδιο στα θετικά αυτά νέα είναι και η συνεισφορά της ERGO με κέρδη 605 εκατ. ευρώ έναντι 517 εκατ. ευρώ το 2021. Παρά τις σημαντικές επιβαρύνσεις από ζημιές το 2021, η ERGO ξεπέρασε μάλιστα το στόχο των 500 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, η Munich Re ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να επαναγοράσει ίδιες μετοχές συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ μέχρι την Ετήσια Γενική Συνέλευση του 2023.

«Το 2021 ήταν μία καλή χρονιά για τη Munich Re. Ξεπεράσαμε τον στόχο μας όσον αφορά τα κέρδη, ενώ παράλληλα κάναμε τον ισολογισμό μας ακόμα πιο ισχυρό, παρά τον υψηλό πληθωρισμό. Τόσο η αύξηση του μερίσματος όσο και η επαναγορά μετοχών θα επιτρέψουν στους μετόχους μας να συμμετάσχουν σε αυτήν την επιτυχία. Το στρατηγικό μας πρόγραμμα Ambition 2025 ξεκίνησε πολύ καλά και ανεβάζει ταχύτητα. Ωθούμενοι από αυτή τη δυναμική, θα αξιοποιήσουμε αποφασιστικά το ευνοϊκό περιβάλλον της αγοράς και θα αυξήσουμε τα κέρδη μας, το 2022, στα €3,3 δισ.», σημείωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Munich, κ. Joachim Wenning

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*