Χαράλαμπος Κατσιπουλάκης: Ο Όμιλος Τσάκος πρωτοπόρησε και σύστησε το πρώτο ΤΕΑ στην ελληνική ναυτιλία

H Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α) και η ethosEVENTSσε συνεργασία με το οικονομικό & επιχειρηματικό portal banks.com.gr, το ασφαλιστικό περιοδικό InsuranceWorld και το portal insuranceworld.gr διοργανώνουν το 3o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης, το οποίο διεξάγεται σήμερα για δεύτερη μέρα, μέσα από τη LiveOn, την ολοκληρωμένη πλατφόρμα Ψηφιακής Επικοινωνίας και Εκδηλώσεων του ethosGROUP.

Μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση για τον πρωτοπόρο Όμιλο Τσάκου, έκανε από το βήμα του συνεδρίου ο κ. Χαράλαμπος A. Κατσιπουλάκης, Οικονομικός Διευθυντής, Tsakos Columbia Shipmanagement (T.C.M.) & Πρόεδρος, Τ.Ε.Α. Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων Ομίλου Τσάκου & Συνεργατών.

Μίλησε για την επιτυχή αξιοποίηση του θεσμού της Επαγγελματικής Ασφάλισης στον χώρο της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας.

Ο κ. Κατσιπουλάκης συνεχάρη την ΕΛΕΤΕΑ για την επίμονη και ανιδιοτελή προσφορά της στην θεμελίωση του θεσμού των ΤΕΑ, τονίζοντας ότι για άλλες προηγμένες -ασφαλιστικά- κοινωνίες η λειτουργία τέτοιων ταμείων θεωρείται αυτονόητη έως και υποχρεωτική.

“Ο Όμιλος Τσάκου πρωτοπόρησε και σύστησε το πρώτο ταμείο επαγγελματικής ασφάλισης στην ελληνική ναυτιλία. Το ταμείο ναυτιλιακών επιχειρήσεων του ομίλου Τσάκου και συνεργατών ιδρύθηκε για να επιβραβευτούν οι εργαζόμενοι που έχουν συμβάλει στην διεθνή καταξίωση του ομίλου και φυσικά να επιβραβευθούν για την αφοσίωση και την πολυετή σημαντική υπηρεσία τους. 

 

Τα εγγεγραμμένα μέλη είναι 1452 με το 61% να αφορά αλλοδαπά μέλη του ομίλου” τόνισε.

Ο Όμιλος Εταιρειών Τσάκου, που ιδρύθηκε από τον καπετάνιο Παναγιώτη Τσάκο το 1970, με καταξιωμένη παγκόσμια παρουσία στον χώρο της ποντοπόρου ναυτιλίας, στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής, ενίσχυσης της εργασιακής ασφάλειας και επιβράβευσης της πολυετούς, επιτυχούς υπηρεσίας των στελεχών του τόσο στα πλοία με τους χιλιάδες ναυτικούς όσο και στα γραφεία, είναι ο πρώτος που έχει αξιοποιήσει τον θεσμό της επαγγελματικής ασφάλισης στον χώρο της ελληνικής ναυτιλίας.

Όπως αναφέρει, ο κ. Χαράλαμπος Κατσιπουλάκης, πρόεδρος του ΔΣ του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης των Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων Ομίλου Τσάκου & Συνεργατών: “Σε όλη αυτή την καταξιωμένη παγκόσμια επαγγελματική πορεία, η κινητήριος δύναμη και το πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο του ομίλου μας ήταν, είναι και θα είναι ο ανθρώπινος παράγοντας. Οι εργαζόμενοί μας σε θάλασσα και στεριά, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και με ιδιαίτερη αναφορά στους ναυτικούς μας, οι οποίοι είναι η πραγματική ψυχή των πλοίων μας”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*