Έρευνα της ΑΟΝ για τα Πολύ-Εργοδοτικά Ταμεία και την επόμενη μέρα της Επαγγελματικής Ασφάλισης

H Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α) και η ethosEVENTSσε συνεργασία με το οικονομικό & επιχειρηματικό portal banks.com.gr, το ασφαλιστικό περιοδικό InsuranceWorld και το portal insuranceworld.gr διοργανώνουν το 3o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης, το οποίο διεξάγεται σήμερα για δεύτερη μέρα, μέσα από τη LiveOn, την ολοκληρωμένη πλατφόρμα Ψηφιακής Επικοινωνίας και Εκδηλώσεων του ethosGROUP.

O κ. Γιώργος Κεντούρης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος AON Solutions Greece και ο κ. Φίλιππος Μαννάρης, Διευθύνων Σύμβουλος, AON Solutions Cyprus παρουσίασαν τα ευρήματα της έρευνας της ΑΟΝ αναλύοντας τα πλεονεκτήματα και τις διεθνείς τάσεις γύρω από τα πολύ-Εργοδοτικά Ταμεία και την επόμενη μέρα της Επαγγελματικής Ασφάλισης στην Ελλάδα.

Τα στελέχη παρουσίασαν την εμπειρία του ομίλου στη διεθνή αγορά γύρω από την ανάπτυξη των επαγγελματικών ταμείων.

Ο κ. Κεντούρης τόνισε ότι “ένα θετικό μήνυμα είναι ότι ζούμε περισσότερο, δηλαδή είναι σημαντική η βελτίωση του προσδόκιμου ζωής, οπότε όλοι οι φορείς πρέπει να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα”.

Επίσης ανέφερε ότι: Τα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης έχουν πιεστεί, όπως και τα συστήματα υγείας. Οι κυβερνήσεις, όπως της Βρετανίας, μεταφέρουν μέρη της ασφάλισης σε έναν 2ο πυλώνα.

Τα ΤΕΑ μέχρι σήμερα καλύπτουν μόνο ενεργούς ασφαλισμένους, θα πρέπει όμως να καλύπτουν και συνταξιούχους, με σωστή διαχείριση κινδύνων και αντασφάλιση.

Οι εργοδότες θέλουν ευέλικτα συστήματα. Χρειάζεται εποπτεία, αλλά δεν είναι ανάγκη να γκρεμίσουμε ό,τι έχουμε μέχρι τώρα. Πρέπει να γίνει πιο γρήγορη η αδειοδότηση ενός ταμείου.

Σύμφωνα με την έρευνα το μείζον πρόβλημα είναι:

Αναδεικνύεται το μείζον πρόβλημα που είναι η επάρκεια των προγραμμάτων. Σε βάθος 40 ετών η αναπλήρωση που προβλέπεται από τα συστήματά ασφάλισης της EE θα πέσει στο 36% και θα πρέπει να καλυφθεί.

“Στο μέλλον η έννοια της συνταξιοδότησης θα αλλάξει δραματικά. Τα TEA καλούνται να γεφυρώσουν αυτό το χάσμα είπε με τη σειρά του ο κ. Μαννάρης, Διευθύνων Σύμβουλος, AON Solutions Cyprus.

Η έρευνα έγινε με την συμμετοχή 500 εργοδοτών. Τα κύρια ευρήματα καταδεικνύουν:


Γιώργος Κεντούρης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος AON Solutions Greece

Ο Γιώργος Κεντούρης είναι ιδρυτικό μέλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της AON Solutions στα γραφεία της Ελλάδας και Τουρκίας. Είναι αδειούχος αναλογιστής, υπεύθυνος για την παροχή αναλογιστικών και επενδυτικών συμβουλευτικών υπηρεσιών σε Ταμεία Επαγγελματικής ασφάλισης προσωπικού για τις αγορές της Ελλάδας και της Τουρκίας. Ο Γιώργος είναι υπεύθυνος αναλογιστής στα ΤΕΑ Johnson & Johnson, Accenture, Χρηματιστηρίου Αθηνών, Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς και Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών καθώς και μέλος της επενδυτικής επιτροπής των ΤΕΑ Accenture, Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς και Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Επίσης είναι μέλος της Διαχειριστικής Επιτροπής του διασυνοριακού, πολύ-εργοδοτικού Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης της ΑΟΝ στην Κύπρο. 

Φίλιππος Μαννάρης Partner, Aon Wealth Solutions

Ο Φίλιππος Μαννάρης είναι διευθύνων σύμβουλος της AON Solutions Κύπρου και υπεύθυνος για τις αναλογιστικές και επενδυτικές συμβουλευτικές υπηρεσίες του ομίλου στη Μέση Ανατολή. Είναι αδειούχος αναλογιστής, και είναι υπεύθυνος για την παροχή υπηρεσιών σε θεσμικούς πελάτες για το πλήρες φάσμα αναλογιστικών και επενδυτικών θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων στρατηγικών επενδύσεων και χρηματοδότησης, επιλογής διαχειριστών κεφαλαίων και διακυβέρνησης επενδύσεων. Το 2020, έλαβε πιστοποίηση Εταιρικής Διακυβέρνησης από το INSEAD με τη συμπλήρωση του προγράμματος International Directors Banking Programme. Διετέλεσε μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου από τον Οκτώβριο του 2013 μέχρι το 2018, όπου υπηρέτησε και ως Πρόεδρος της Επιτροπής Επενδύσεων και ως μέλος της Επιτροπής Ελέγχου του Διοικητικού Συμβουλίου. Διετέλεσε επίσης μέλος του ΔΣ της Αρχής Εξυγίανσης. Επίσης είναι Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής του διασυνοριακού, πολύ-εργοδοτικού Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης της ΑΟΝ στην Κύπρο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*