Μια κοινωνική συμμαχία για την ανάπτυξη των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης στην Ελλάδα

Στο πλαίσιο δυνητικής εφαρμογής της επικείμενης θεσμοθέτησης των πολυεργοδοτικών Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης και στη χώρα μας, εντάσσεται η δημιουργία του πρώτου “πολύ-συμμετοχικού” ΤΕΑ για τον ιδιωτικό τομέα, ήτοι αυτή του Εθνικού Επαγγελματικού Ταμείου (ΕΘΕΤ), η οποία προβλέπεται από το 2018 στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβασης Εργασίας, από τους κοινωνικούς εταίρους της χώρας.

Το ΕΘΕΤ, εφόσον υλοποιηθεί η δημιουργία του, θα απευθύνεται σε περίπου δύο εκατομμύρια εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα και αυτοαπασχολούμενους και ουσιαστικά αναμένεται να αποτελέσει ένα “πολύ-συμμετοχικό” επαγγελματικό ταμείο που θα μπορεί να ασφαλίσει πολλές επαγγελματικές ομάδες του ιδιωτικού τομέα και να συμβάλλει καταλυτικά στην ενίσχυση του θεσμού της επαγγελματικής ασφάλισης και της εμπέδωσης της κεφαλαιοποιητικής φιλοσοφίας λειτουργίας του στη συνείδηση των συμμετεχόντων στην αγορά εργασίας.

Στο πλαίσιο του 3ου Συνεδρίου Επαγγελματικής Ασφάλισης με τίτλο: “Επαγγελματική Ασφάλιση: Σε τροχιά αναπτυξιακού άλματος με επίκεντρο τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις”, μέσα από τις στοχευμένες τοποθετήσεις και παρεμβάσεις θα αναδυθεί η προοπτική δημιουργίας του Εθνικού Επαγγελματικού Ταμείου (ΕΘΕΤ), καθώς επίσης και των διαστάσεων και των προκλήσεων που θα έχει η πρωτοβουλία αυτή για τα ελληνικά δεδομένα και τις προοπτικές ανάπτυξής του. Οι Πρόεδροι των εθνικών θεσμικών κοινωνικών εταίρων που θα συμμετάσχουν ως ομιλητές στο έκτο και τελευταίο πάνελ του Συνεδρίου αναμένεται να φωτίσουν αρμοδίως τις πτυχές και τις προοπτικές του εν λόγω εγχειρήματος.

Το πάνελ έχει θέμα «Μια κοινωνική συμμαχία για την ανάπτυξη των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης στην Ελλάδα. Εθνικό Επαγγελματικό Ταμείο: Διαστάσεις και Προοπτικές» και τις εργασίες του θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαίρη Λαμπαδίτη (εφημερίδα Πρώτο Θέμα, imerisia.gr), ενώ σε αυτό θα συμμετάσχουν οι Γιώργος Αμβράζης, σύμβουλος Προέδρου ΣΕΤΕ, Χρήστος Α. Ιωάννου, Διευθυντής Τομέα Απασχόλησης και Αγοράς Εργασίας ΣΕΒ, Γιώργος Καββαθάς, Πρόεδρος Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., Γεώργιος Καρανίκας, Πρόεδρος ΕΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, Πρόεδρος ΓΣΕΕ, Αθανάσιος Σαββάκης, Πρόεδρος, Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος & Πρόεδρος Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας, και Σωτήρης Σταματίου, Human Resources Director του Onassis Group και Πρόεδρος ΔΣ του Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού Ελλάδας.

Το 3o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης (#ocin22) διοργανώνουν η Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α) και η ethosEVENTS, εταιρεία του ομίλου ethosGROUP, και απευθύνεται σε ανθρώπους της αγοράς, εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων (εργαζομένων/εργοδοτών), εκπροσώπους εποπτικών φορέων, asset managers, αναλογιστές, ορκωτούς λογιστές, εσωτερικούς ελεγκτές και λοιπούς εμπειρογνώμονες, με στόχο μια ολιστική προσέγγιση της δράσης και της φιλοσοφίας λειτουργίας των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης.

Θα διεξαχθεί την Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022 και οι εργασίες του, που αρχίζουν στις 09:00 το πρωί της Τρίτης, θα μεταδίδονται ψηφιακά όλο το διήμερο μέσα από το LiveOn Expo Complex, το τρισδιάστατο ψηφιακό εκθεσιακό κέντρο της LiveOn, της πρώτης all-in-one ψηφιακής πλατφόρμας Επιχειρηματικής Επικοινωνίας και Εκδηλώσεων.

Περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα των εργασιών του συνεδρίου μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου εδώ

Για την παρακολούθηση του μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*