Τι απαντά η ΕΕΑΕ για τις προμήθειες στον κλάδο

Ανακοίνωση της ΕΕΑΕ σε συνέχεια δημοσίευματος για τις προμήθειες στον κλάδο. Αναλυτικά:

Ως Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος και με αφορμή επώνυμο δημοσίευμα της 17/2/2022 υπό τον τίτλο «Αλλάζουν στρατηγικές και διαπραγματεύσεις στις προμήθειες», θεωρούμε υποχρέωσή μας να τοποθετηθούμε  σε όσα ώς πληροφορίες και σχόλια αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου, εκπλήσσοντάς μας δυσάρεστα με τα τάχιστα αντανακλαστικά του, ευκαιρία λαμβάνοντας από την επικαιρότητα στην αγορά μας.

Μοιράζεται με όλους όσους βρισκόμαστε στον χώρο  την «βαθύτατη γνώση» του για τα νέα δεδομένα και τις νέες στρατηγικές που έχουν αποφασίσει οι 5 (!) μεγάλοι όμιλοι και αφορούν στα εισοδήματα μας ! (βλ. προμήθειες).

Μας ενημερώνει επίσης και για πολλά άλλα ενδιαφέροντα, όπως για παράδειγμα την «τρέλα» των ξένων στελεχών-επιθεωρητών μόλις αντίκριζαν κανονισμούς πωλήσεων που προέβλεπαν προμήθειες 25-30% ή για το ότι οι πολυεθνικοί όμιλοι είναι μάλλον προσανατολισμένοι προς τα εναλλακτικά δίκτυα.

Ο υπογράφων το άρθρο, βασιζόμενος πάντα στην «βαθιά γνώση» της αγοράς, συμπεραίνει (ή μήπως και προτείνει;) το μάρμαρο να πληρωθεί από την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση, η οποία θα υποστεί ισχυρές πιέσεις για επιπλέον μείωση των αποδοχών της.

Άρα, αν έχουμε καταλάβει καλά θα πρέπει να ευχαριστήσουμε θερμά για την πρωτιά στην ενημέρωση από το συγκεκριμένο site, για την δημιουργία ή ακόμη χειρότερα για την ύπαρξη consortium του οποίου το πρώτο και βασικό μέλημα θα είναι η εναρμονισμένη μείωση προμηθειών στους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές !

Θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο αν «Το δεξί χέρι του ασφαλιστή» (έτσι τιτλοφορείται η συγκεκριμένη ιστοσελίδα) επεδείκνυε τα ίδια αντανακλαστικά όταν η Διαμεσολάβηση στο σύνολο της, υπέστη μείωση των εισοδημάτων από την βίαιη μείωση ασφαλίστρου στο σύνολο των κλάδων ασφάλισης, ιδιαίτερα δε στους Γενικούς Κλάδους.

Μείωση που ξεπέρασε το 50% μέσα στην τελευταία δεκαετία.

Θα ήταν επίσης ιδιαίτερα χρήσιμο αν ο γράφων ή οι συνάδελφοί του  επεδείκνυαν την ίδια ευαισθησία εξηγώντας στους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» με την βεβαιότητα που χαρακτήρισε το συγκεκριμένο άρθρο, τί απάντησαν τα τρελαμένα ξένα στελέχη όταν τα εδώ, τα δικά μας στελέχη, τους έδωσαν «ειδικές εξηγήσεις» για το Δικαίωμα Συμβολαίου (30-35%) που υπολογίζεται στα εδώ, τα δικά μας συμβόλαια!

Μερικές επιπλέον χρήσιμες επισημάνσεις:

Στο ράλι του πληθωρισμού και στην διαμόρφωσή του σε επίπεδα που σύντομα θα προσεγγίσουν το 7%, τα ασφάλιστρα δεν έχουν καμμιά απολύτως συμμετοχή και αυτό είναι σαφές και εύκολα κατανοητό. Η επιμονή δε των εταιρειών να τα κρατούν σε αυτά τα χαμηλά επίπεδα, όταν τα πάντα κοστίζουν ακριβότερα, έχει  καταντήσει ακατανόητη.

Ας προσπαθήσουν τα εγχώρια στελέχη να ορθολογίσουν τον συγκεκριμένο τομέα και ας πάψουν να ψάχνουν λύσεις όπως μείωση προμήθειας, περικοπές αποζημιώσεων και άλλα γνωστά στους «παροικούντες».

Ο Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής ήταν είναι και θα παραμείνει η ραχοκοκαλιά της Ασφαλιστικής Αγοράς, της οποίας η παραγωγή, σε ποσοστό που υπερβαίνει το 80%, προέρχεται από αυτόν.

Προσπάθειες δημιουργίας κλίματος ή και εντυπώσεων, που όμως βάλλουν ευθέως το επάγγελμά μας, θα μας βρουν απέναντι και πιο ισχυρούς από ποτέ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*