Κρις Αίσωπος: Έμφαση στην εξωστρέφεια και τις πιστοποιήσεις ESG

O Κρις Αίσωπος, Πρόεδρος, Ελληνική Ένωση Διαχειριστών Συλλογικών Επενδύσεων και Περιουσίας & Διευθύνων Σύμβουλος, ALPHA TRUST, μίλησε live κατά τη διάρκεια των Επιχειρηματικών Βραβείων ΧΡΗΜΑ 2021, μέσα από την πλατφόρμα LiveOn.

“Το 21 ήταν ήταν ένα δύσκολο έτος και το μονοπάτι δεν ήταν στρωμένο με ροδοπέταλα. Ως Ένωση απαριθμήσαμε 9 μέλη που ήρθαν κοντά μας, μετράμε νέα μέλη ΑΕΕΑΠ και τα μεγαλύτερα ενεργητικά. Το χαμηλό περιβάλλον επιτοκίων βοηθάει. Η Ευρώπη είναι σε άλλη φάση της οικονομίας, δεν προβλέπουμε αυξητική τάση των επιτοκίων, όσο η FED” τόνισε.

“Ο κορωνοϊός επέφερε πρόβλημα στο supply chain και αυτό το αντανακλάται με την άνοδο των τιμών. Η ανάπτυξη στον τομέα της πράσινης ενέργειας δεν ήταν η απαραίτητη και είδαμε εκτόξευση των τιμών. Ο πληθωρισμός θα ανεβεί, αλλά θα σταροποιηθεί αργότερα πιο χαμηλά.

Εμείς, ως επαγγελματίες με πιστοποιημένο προσωπικό, με περγαμηνές, με επαγρύπνηση 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα, είμαστε οι κατάλληλοι άνθρωποι για να οδηγήσουν τις περιουσίες των πελατών προς το μέλλον. Ως Ένωση δίνουμε βαρύτητα στην εξωστρέφεια και τις πιστοποιήσεις ESG. Θα ασκήσουμε θεσμική επιρροή”, τόνισε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*