Η Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα και τι νέο προτείνει ΔΥΝΑΜΙΣ Ασφαλιστική

του Βάιου Κρόκου

Πληθαίνουν οι πρωτοβουλίες γύρω από την ηλεκτροκίνηση στη χώρα, σε συνέχεια των ευρωπαϊκών κατευθυντήριων γραμμών για μια Βιώσιμη Κινητικότητα. Ένα ζήτημα που αφορά άμεσα και τον ασφαλιστικό κλάδο καθώς οι εταιρείες προσαρμόζουν τα προγράμματα τους στον Κλάδο Αυτοκινήτου με το λανσάρισμα νέων καινοτόμων προτάσεων.

Υπενθυμίζεται πως το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας φέρνει ένα νέο κύκλο του πετυχημένου προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ για το 2022, περιλαμβάνει αυξημένες επιδοτήσεις για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων και δικύκλων ενώ θεσπίζονται κοινωνικά κριτήρια για ΑμεΑ, τρίτεκνους και -για πρώτη φορά- νέους έως 29 ετών. Ειδική μέριμνα θα ληφθεί και για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε νησιά.

Σημειώνεται πως ο πρώτος κύκλος του προγράμματος συνέβαλε καθοριστικά στην αύξηση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων και στην υπερκάλυψη του στόχου, κατά 183,6%, που προέβλεπε το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) για το 2021. Ταξινομήθηκαν 6.967 ηλεκτρικά οχήματα, έναντι στόχου 3.750.

Σύμφωνα με την ηγεσία του ΥΠΕΝ, τα χρηματοδοτικά εργαλεία και τα φορολογικά κίνητρα αποτελούν μέρος ενός συνολικού στρατηγικού σχεδιασμού που θα αποτυπώνεται στον Κλιματικό Νόμο, στην αξιοποίηση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για την ενίσχυση της εγκατάστασης δημόσια προσβάσιμων υποδομών φόρτισης, στη μετάβαση των νησιών μας στην κλιματική ουδετερότητα και τελικά σε βιώσιμες και φιλικές προς τον πολίτη πράσινες μεταφορές.

Σε τελευταία νέα από τον ασφαλιστικό κλάδο, με ένα ολοκληρωμένο ασφαλιστικό πρόγραμμα πολλαπλών καλύψεων εισέρχεται στην ασφάλιση των ηλεκτρικών Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτων η ΔΥΝΑΜΙΣ Ασφαλιστική.

Το MyDynamis e σχεδιάστηκε ειδικά για αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα. Φέρει την ανάλογη επιμέλεια ώστε να ανταποκρίνεται στις ειδικές ανάγκες ασφάλισης της ηλεκτροκίνησης και των καταναλωτών που την επιλέγουν. Παρακάτω αναφέρονται ενδεικτικά οι ειδικές καλύψεις που διαφοροποιούν το νέο πρόγραμμα από αυτό των αυτοκινήτων με θερμικό κινητήρα:

-Επέκταση κάλυψης Προσωπικού Ατυχήματος οδηγού κατά τη φόρτιση

-Υλικές Ζημιές κατά τη φόρτιση

-Επέκταση κάλυψης Αστικής Ευθύνης προς τρίτους κατά τη φόρτιση (Σωματικές Βλάβες & Υλικές Ζημιές)

-Κάλυψη Κλοπής Καλωδίου Φόρτισης

-Το νέο πρόγραμμα, με τη γκάμα καλύψεων που παρέχει, αποτελεί ισχυρό πλεονέκτημα για τους κατόχους ηλεκτροκίνητων οχημάτων καθώς και για τους συνεργάτες της εταιρείας οι οποίοι και θα μπορούν να το αξιοποιήσουν στην εργασία τους και να ανταποκριθούν με μια ανταγωνιστική πρόταση.

Το MyDynamis e είναι ήδη διαθέσιμο στην πλατφόρμα Dynamis Navins Web από όπου οι συνεργάτες μπορούν να πραγματοποιήσουν τιμολόγηση και να εκδώσουν συμβόλαια.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*