Εγκρίθηκε η σύμβαση για το νέο παιδιατρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης – Δείτε το βίντεο

Εγκρίθηκε η σύμβαση για τη δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, που αφορά το νέο παιδιατρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης – παρά τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη νομική του μορφή. Θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2025 με 716 εργαζόμενους, ενώ στην πλήρη λειτουργία του θα απασχολεί 1.010 εργαζόμενους.

Υπέρ της σύμβασης ψήφισαν ΝΔΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση. Ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών» ενώ ΚΚΕ και ΜεΡΑ25 καταψήφισαν. Το νοσοκομείο θα είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) και όχι Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), όπως τα υπόλοιπα του ΕΣΥ, γεγονός που προκάλεσε τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για προσχηματικές αιτιάσεις, καθώς το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, που όλες οι έρευνες δείχνουν πως είναι το καλύτερο στη χώρα είναι ΝΠΙΔ και λειτουργεί στα πλαίσια του ΕΣΥ.

Το νέο νοσοκομείο θα ανεγερθεί στην περιοχή Φίλυρο και οι εργασίες θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2023, ενώ η ολοκλήρωση του αναμένεται  στα τέλη του 2025. Θα εκτείνεται σε μια συνολική έκταση 90.000 τ.μ. και θα διαθέτει 2 κτήρια: ένα κεντρικό πενταόροφο και ένα μικρότερο με έναν όροφο και ενδιάμεσα τους θα περνά ο δρόμος του Φιλύρου. Ωστόσο θα υπάρχει η απαραίτητη σύνδεση τους με μια πεζογέφυρα, ώστε να λειτουργεί ως ένα ενιαίο συγκρότημα.

αναλυτικά στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*