Ανοιχτό το ενδεχόμενο για παράταση της αναστολής στους υγειονομικούς

Πιθανή είναι η παράταση της αναστολής για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς πέρα του Μαρτίου, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας. Όσοι δεν έλαβαν την αναμνηστική δόση θα πρέπει να κάνουν rapid tests σύμφωνα με το πρωτόκολλο.

Αναλυτικά, η αναστολή εργασίας έχει ισχύ έως τις 31 Μαρτίου, αλλά μέχρι τότε θα έχει εξεταστεί το ενδεχόμενο να συνεχιστεί. Συνεπώς, οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα κληθούν εκ νέου «να επιλέξουν τον εμβολιασμό ή όχι» όπως τόνισε ο κ. Πλεύρης σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Εκτιμάται ότι 1000  εργαζόμενοι στο ΕΣΥ έχουν νοσήσει, αλλά «δεν ξέρουμε στο πέρας του 3μηνου εάν θα εμβολιαστούν ή όχι» σημείωσε ο υπουργός. Με δεδομένα την παράταση της αναστολής και την συνέχεια της πανδημίας,  με βάση την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού , οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να βγουν σε αναστολή εργασίας. Ωστόσο, «δεν έχουμε ξεκαθαρίσει εάν στις 31 Μαρτίου θα επιλεξουμε την αναστολή ή την παράταση της αναστολής»,  επεσήμανε ο κ. Πλεύρης.

Μέχρι τώρα τα κενά που προέκυψαν από τους εργαζόμενους σε αναστολή έχουν καλυφθεί με δύο τρόπους: Με τρίμηνες συμβάσεις και με υπηρεσίες από τον ιδιωτικό τομέα, υπηρεσίες μέσα στο νοσοκομεία, με μπλοκάκια και άλλες οδούς. Έως τώρα έχουν γίνει 1000 συμβάσεις.  «Το 70% αφορά στο λοιπό προσωπικό και το 30% σε υγειονομικό προσωπικό»,  διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας.

περισσότερα στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*