Στα χέρια της Generali η La Médicale στη Γαλλία

Μια κίνηση περαιτέρω ενίσχυσης στη Γαλλία τόσο στο κλάδο Υγείας όσο και στους κλάδους Περιουσίας και Ατυχημάτων αποτελεί η εξαγορά της La Médicale (από την Crédit Agricole Assurances) για την Generali.

H La Medical ιδρύθηκε το 1948 και σήμερα διαχειρίζεται πελατολόγιο 300.000 επαγγελματιών υγείας, κάτι παραπάνω από 1 στους 3 ελεύθερους επαγγελματίες γιατρούς στη Γαλλία και 1 στους 2 επαγγελματίες γενικής ιατρικής, για παράδειγμα στον κλάδο της φαρμακευτικής.

Το πρώτο εξάμηνο του 2021, η La Médicale κατέγραψε ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα 286 εκατ. ευρώ, καθαρά κέρδη περίπου 16 εκατ. ευρώ και ίδια κεφάλαια 312 εκατ. ευρώ. Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε 435 εκατ. ευρώ.

Ο Philippe Donnet, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Generali δήλωσε: «Η συναλλαγή θα ενισχύσει την παρουσία μας στη Γαλλία, μια από τα στις βασικές αγορές μας και είναι πλήρως σύμφωνη με τη στρατηγική «Lifetime Partner 24: Driving Growth» της Generali, που ξεκίνησε το Δεκέμβριο.

Χάρη στη τεχνογνωσία της La Médicale, θα αναπτυχθούμε σε θέματα υγείας και τη συνολική δραστηριότητα P&C, ενώ επεκτείνουμε τη φιλοδοξία μας για τον Συνεργάτη Lifetime σε ένα σημαντικό τμήμα πελατών. Η εξαγορά καταδεικνύει επίσης την πειθαρχημένη προσέγγισή μας στην αξιολόγηση των ευκαιριών, πάντα επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε αξία για όλους τους ενδιαφερόμενους».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*