Πώς σχολιάζει ο Γ. Χατζηθεοδοσίου τη μείωση του ΕΝΦΙΑ

«Κάθε φόρος που μειώνεται, κάθε ελάφρυνση που εφαρμόζει η κυβέρνηση με στόχο τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, είναι αναμφίβολα προς την σωστή κατεύθυνση». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 13%.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Συνεπώς μόνο θετικά βλέπει η επιμελητηριακή κοινότητα τη μείωση κατά 13% του ΕΝΦΙΑ που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός και που έρχεται σε μία χρονική στιγμή που το κύμα ακρίβειας προκαλεί σοβαρότατα προβλήματα, τόσο στη λειτουργία των επιχειρήσεων όσο και στην καθημερινότητα των νοικοκυριών. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πολλές περιπτώσεις οι καταναλωτές βλέπουν το τελευταίο διάστημα διπλάσιους ή και τριπλάσιους λογαριασμούς σε ρεύμα και φυσικό αέριο, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη δυσκολία, ακόμα και αδυναμία, στην αποπληρωμή τους.

Επειδή ακριβώς απαιτούνται γενναία μέτρα για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης, η ΚΕΕΕ έχει προτείνει την κατάργηση μνημονιακών φόρων, τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά από το 13% στο 6% και βέβαια την περαιτέρω αύξηση της επιδότησης στους λογαριασμούς της ενέργειας από το 50% στο 75%. Μόνον έτσι θα γλυτώσουμε από πολύ δυσάρεστες εξελίξεις, όπως τα λουκέτα επιχειρήσεων, την εκτίναξη των ποσοστών ανεργίας και τη φτωχοποίηση των νοικοκυριών».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*