Γιάννης Ρούντος: Ένας «φάρος» γνώσης, σύνεσης και επαγγελματισμού

του Κωνσταντίνου Ουζούνη

Κωνσταντίνος Ουζούνης – CEO ethosGROUP

Από το μακρινό πλέον Απρίλη του 1994 πολλά έχουν αλλάξει. Στη ζωή, στην οικονομία…στον ίδιο τον ασφαλιστικό κλάδο.

Τίποτα όμως δεν παραδίδεται στη λήθη του χρόνου για όσους επέδειξαν έμπρακτα ένα εξαιρετικά χρήσιμο έργο – παρακαταθήκη για το μέλλον.

Για όσους υπήρξαν ένας «φάρος γνώσης», σύνεσης και επαγγελματισμού.

28 χρόνια μετά, το ισχυρό αποτύπωμα της συνεισφοράς του Γιάννη Ρούντου στον Οργανισμό Interamerican, στις εταιρικές και διαπροσωπικές σχέσεις στο κλάδο είναι αδιαμφισβήτητα εξαιρετικά μεγάλο.

Με πλούσιο έργο και κρίσιμες πρωτοβουλίες στον Όμιλο της Interamerican έθεσε υψηλά τον πήχη για το πως επικοινωνεί και συνεισφέρει ένας Οργανισμός στην οικονομία και την κοινωνία, υπογραμμίζοντας το βασικότερο: πως όλα αφορούν τον Άνθρωπο.

Ο Γιάννης Ρούντος, με μια ευγενική, ισχυρή και δημιουργική προσωπικότητα, έθεσε στο επίκεντρο, από τους πρώτους στο κλάδο, τα καίρια ζητήματα Εταιρικών και Κοινωνικών Υποθέσεων, ως «επιταχυντής» εξελίξεων και εξωστρέφειας της εταιρείας – και του κλάδου ευρύτερα – προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία στο ρόλο των επιχειρήσεων στην κοινωνία ανέδειξε πτυχές για: τη Βιωσιμότητα, την Εταιρική Διακυβέρνηση, τον Πολιτισμό, την Παιδεία, το Περιβάλλον, την Υγεία, τις σύγχρονες εργασιακές σχέσεις, τις νέες τεχνολογίες, τη συνεισφορά στο συνάνθρωπο, και άλλα πολλά κρίσιμα ζητήματα για το «ηθικό καθήκον» των εταιρειών, που ωφελούν τόσο τις ίδιες όσο και τη πρόοδο και ευημερία της κοινωνίας.

Αναντίρρητα, το συνολικό του έργο έρχεται σε άμεση συνάρτηση με την ραγδαία ανάπτυξη και τις επιτυχίες του Ομίλου Interamerican όλα αυτά τα χρόνια, αποτελώντας ένα ισχυρό εχέγγυο – οδηγός για το μέλλον.

Αποτελεί παράλληλα, όμως, και ένα «μάθημα» για κάθε φέρελπι νέο στο σύγχρονο – και συνεχώς μεταβαλλόμενο – κόσμο των επιχειρήσεων και της επικοινωνίας.

Υ.Γ Η Οικογένεια του ethosGROUP εύχεται ολόψυχα Υγεία, Δημιουργία και κάθε Επιτυχία στον Γιάννη Ρούντο.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*