Προσφορές 11 δις ευρώ στο 1,84% παρά το διεθνές κλίμα για το νέο 10ετές

Πάνω από 11 δις ευρώ προσφέρουν οι αγοραστές για το νέο δεκαετές ελληνικό  σε τιμή χαμηλότερη του ανοίγματος δηλαδή στο 1,84% έναντι αρχικού 1,89%. Το ξεπούλημα στα αμερικανικά ομόλογα και η νέα άνοδος των γερμανικών και γαλλικών ομολόγων  με τα γερμανικά bund να έχουν περάσει σε θετικό έδαφος, επηρέασαν αρχικά το άνοιγμα του βιβλίου του ΟΔΔΗΧ για τα νέα ελληνικά δεκαετή ομόλογα, που άνοιξε με αρχικό επιτόκιο στις 145 μονάδες βάσης (1,45%) συν το mid-swap. Αυτό οδήγησε περίπου στο 1,89% αρχικά, με στόχο να αντληθούν 3-3,5 δις ευρώ.

Με την απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου στη δευτερογενή αγορά να έχει κι αυτή σημειώσει άνοδο στο 1,66% η εκτίμηση είναι ότι η απόδοση θα είναι αυξημένη αλλά θα υποχωρήσει στην περιοχή του 1,80%

Η τιμολόγηση του ομολόγου αναμένεται σύντομα. Οι Barclays, Commerzbank, Eurobank, Morgan Stanley, Nomura και Societe Generale είναι οι ανάδοχοι.

Ο ΟΔΔΗΧ επιχειρεί την πρώτη έξοδο στις αγορές για τη χρονιά, παρά την αύξηση του κόστους δανεισμού στην Ευρώπη, θέλοντας να κεφαλαιοποιήσει και τα θετικά σχόλια από το review της Fitch, η οποία αργά το βράδυ της Παρασκευής αναβάθμισε τις προοπτικές της ελληνικής αξιολόγησης σε θετικές.

Άλλωστε, η χρονιά ξεκινά με υψηλές προσδοκίες, καθώς σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, το αξιόχρεο της Ελλάδας θα φτάσει έως τα τέλη του έτους ένα σκαλοπάτι πριν από την επενδυτική βαθμίδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*