Munich Re: Στα 120 δισ. δολάρια οι αποζημιώσεις για φυσικές καταστροφές παγκοσμίως

Το 2021, το οποίο χαρακτηρίστηκε από καταστροφικούς τυφώνες και χαμηλές θερμοκρασίες, αποδεικνύεται το δεύτερο πιο δαπανηρό έτος στην ιστορία για τις ασφαλιστικές εταιρείες στον κόσμο, ανακοίνωσε η Munich Re, προειδοποιώντας ότι οι ακραίες καιρικές συνθήκες είναι πιο πιθανές με την κλιματική αλλαγή.

Οι ασφαλιστικές ζημιές από φυσικές καταστροφές διαμορφώθηκαν στα 120 δισ. δολάρια στο προηγούμενο έτος, πίσω μόνο από τις ζημιές των 146 δισ. Δολαρίων το 2017 εξαιτίας των τυφώνων.

Ο ετήσιος απολογισμός της Munich Re, της μεγαλύτερης εταιρείας αυτασφάλισης παγκοσμίως, είναι υψηλότερος από αυτόν των 105 δισ. δολαρίων που δημοσίευσε η ανταγωνιστική Swiss Re στον προηγούμενο μήνα.

Οι HΠΑ -που υπέστησαν πλήγμα από τους δεκάδες ανεμοστρόβιλους τον Δεκέμβριο και από τον Τυφώνα Ida και τον παγετό στο Τέξας νωρίτερα στο έτος- αντιπροσωπεύουν ένα ασυνήθιστα μεγάλο μέρος των ζημιών, τόνισε η Munich Re.

“Οι εικόνες των φυσικών καταστροφών το 2021 είναι ενοχλητικές. Η κλιματική έρευνα όλο και περισσότερο επιβεβαιώνει ότι οι ακραίες καιρικές συνθήκες έχουν γίνει πιο πιθανές”, τονίζει το μέλος του δ.σ. της Munich Re, Torsten Jeworrek.

Σχεδόν 10.000 άνθρωποι πέθαναν από φυσικές καταστροφές, αριθμός αντίστοιχος των προηγουμένων ετών. Οι συνολικές ζημιές -συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που δεν καλύπτονται από ασφάλεια- διαμορφώθηκαν στα 280 δισ. δολάρια, που αποτελεί το τέταρτο υψηλότερο ποσό που έχει καταγραφεί.

Ο τυφώνας Ida, με ζημιές που εκτείνονταν από τη Νέα Ορλεάνη μέχρι και τη Νέα Υόρκη, κατέληξε σε ασφαλιστικές αποζημιώσεις 36 δισ. δολαρίων.

Η καταιγίδα που έπληξε κυρίως το Τέξας είχε ως αποτέλεσμα ζημιές περίπου 15 δισ. δολαρίων. Οι πλημμύρες στη Γερμανία κόστισαν επίσης δισεκατομμύρια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*