Νέες εισαγωγές και ομολογιακές εκδόσεις στο Χρηματιστήριο

Το κλίμα στην Ελληνική Οικονομία αλλάζει και το Χρηματιστήριο ξεκινά ράθυμα την προσπάθεια του να προσελκύσει νέες εισαγωγές.

To 2021 αποτέλεσε χρονιά-ρεκόρ στις ομολογιακές εκδόσεις. Πέρυσι, 7 επιχειρηματικοί όμιλοι  άντλησαν κεφάλαια ύψους 1,42 δισ. ευρώ, τα περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά.

Η αμέσως επόμενη πιο σημαντική χρονιά σε αριθμό εκδόσεων Κοινών Ομολογιακών Δανείων (ΚΟΔ) ήταν το 2017 με συνολικά 5 εκδόσεις (ΟΠΑΠ, Sunlight, Mytilineos, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και MLS), ενώ σε ότι αφορά το ύψος των αντληθέντων κεφαλαίων η πιο σημαντική χρονιά ήταν το 2020, όπου μέσω 3 Ομολογιακών Εκδόσεων (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Lamda Development, ΟΠΑΠ) αντλήθηκαν 1,02 δισ. ευρώ.

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022, την πύλη της Λεωφόρου Αθηνών θα περάσουν εταιρείες Επενδύσεων σε Ακίνητα (ΑΕΕΑΠ), όπως είναι η Trade Estates του ομίλου Φουρλή και η Noval Properties του ομίλου Viohalco.

Ταυτόχρονα προετοιμάζεται η εισαγωγή νέων επιχειρήσεων όπως είναι η Ευρωχαρτική και η Lamda Malls, ενώ πληροφορίες από την αγορά θέλουν και τα σουπερ μαρκετ Μασούτης να προετοιμάζονται για εισαγωγή των μετοχών τους στο Χρηματιστήριο.

περισσότερα στο banks.com.gr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*