Ποιοι πολίτες άνω των 60 εξαιρούνται από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση στις 30-12-2021 ορίστηκαν η διαδικασία και λόγοι απαλλαγής από την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τα άτομα άνω των 60 ετών. Μάλιστα, καθορίζεται ότι όσοι επιθυμούν να εξαιρεθούν από τον εμβολιασμό για λόγους υγείας θα πρέπει να υποβάλουν σχετικό αίτημα μέσα σε 10 ημέρες.

Συγκεκριμένα, ορίζεται ότι εξαιρούνται από την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού COVID-19 τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που εμποδίζουν τη διενέργεια του εμβολίου, σύμφωνα με την υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.50933/13.8.2021 κοινή απόφαση του Υπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας (Β’ 3794), όπως εκάστοτε ισχύει. Ειδικότερα, εξαιρούνται:

α) Φυσικά πρόσωπα, τα οποία εμφάνισαν σοβαρή αλλεργική αντίδραση (π.χ. αναφυλαξία) μετά τη χορήγηση προηγούμενης δόσης του εμβολίου. Στην περίπτωση αυτή, πρέπει να προσκομίζεται στην αρμόδια υγειονομική επιτροπή γνωμάτευση ειδικού ιατρού αλλεργιολόγου, η οποία πιστοποιεί τη σοβαρότητα της αντίδρασης, τον χρόνο εκδήλωσης και τη διάρκεια αυτής, καθώς και τον συσχετισμό της με συγκεκριμένο εμβόλιο κατά του κο- ρωνοϊού COVID-19.

διαβάστε αναλυτικά στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*