Υποχρεωτική τηλεργασία ως και 50% στις ασφαλιστικές εταιρείες

Σε όσες περιπτώσεις καθίσταται δυνατό από τη φύση της εργασίας (π.χ. τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες), εφαρμόζεται η υποχρέωση των επιχειρήσεων να θέσουν σε καθεστώς τηλεργασίας έως και το 50% των εργαζομένων τους. Η τοποθέτηση εργαζομένων σε καθεστώς τηλεργασίας προαναγγέλλεται στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ . Για την εφαρμογή του εν λόγω μέτρου θα ισχύσουν αυτά που ίσχυσαν σε προηγούμενες περιόδους εφαρμογής του.

Αυτή είναι μια από τις 6 οδηγίες στο πλαίσιο των μέτρων που ανακοινώθηκαν για τη στήριξη της εργασίας εν μέσω του νέου κύματους της πανδημίας.

διαβάστε αναλυτικά: 6 μέτρα για την προστασία των θέσεων εργασίας – τι ανακοινώθηκε

Οι ασφαλιστικές εταιρείες που έχουν ήδη την εμπειρία της προηγούμενης περιόδου, πάντως, λειτουργούν με επιτυχία σε μεγάλο ποσοστό με τηλεργασία. Άλλες σε μικρότερο, άλλες σε μεγαλύτερο βαθμό συνεχίζουν να λειτουργούν απρόσκοπτα, όπως το ίδιο συμβαίνει με συνεργάτες, διαμεσολάβηση, δίκτυα πωλήσεων.

Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, το προηγούμενο διάστημα το ποσοστό τηλεργασίας ήταν μεγαλύτερο από ότι θα αναμένονταν – ιδιαίτερα σε ασφαλιστικές εταιρικές με μητρικές στο εξωτερικό.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*