Πλεύρης: Από αύριο, οι νέοι περιορισμοί σε εστίαση και διασκέδαση

Από το πρωί της Πέμπτης 30 Δεκεμβρίου στις 6 το πρωί τίθενται σε ισχύ νέοι περιορισμοί στους χώρους εστίασης και διασκέδασης, λόγω της εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον. Όπως ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης, αποφασίστηκε απαγόρευση της μουσικής και το ωράριο λειτουργίας θα είναι μέχρι τα μεσάνυχτα με εξαίρεση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όταν τα καταστήματα θα κλείσουν στις 2.

Ουσιαστικά, τίθενται σε ισχύ ακριβώς τα ίδια μέτρα, που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα προκειμένου να τεθούν σε εφαρμογή από τις 3 Ιανουαρίου – με εξαίρεση την απαγόρευση της μουσικής. Θυμίζουμε λοιπόν ότι τα νέα μέτρα είναι:

  • στους χώρους εστίασης και διασκέδασης μόνο καθήμενοι πελάτες και σε τραπέζια μέχρι 6 άτομα.
  • χρήση διπλής μάσκας ή ενισχυμένης σε σουπερμάρκετ και μέσα μαζικής μεταφοράς.
  • χρήση διπλής μάσκας ή ενισχυμένης από τους εργαζόμενους στην εστίαση
  • τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα μέχρι 50% των εργαζόμενων

Ο κ. Πλεύρης δήλωσε ότι η επιτροπή ειδικών καλεί τους πολίτες ομόφωνα να εμβολιαστούν διότι τα εμβόλια καλύπτουν και την παραλλαγή Όμικρον – θέλοντας προφανώς να δώσει απαντήσεις σε δηλώσεις του Παύλου Πολάκη ότι τα εμβόλια δεν προστατεύουν από την Όμικρον. Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα επανακτιμήσει την υποχρεωτικότητα σε διάφορες ομάδες του πληθυσμού και το χρόνο ισχύος των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Τέλος, είπε πως στο ΕΣΥ νοσηλεύονται κυρίως ασθενείς από την παραλλαγή Δέλτα, ενώ στην κοινότητα φαίνεται ότι η παραλλαγή Όμικρον είναι κυρίαρχη. Επιχείρησε να καθησυχάσει το κοινό, λέγοντας ότι στην Αττική πάρχει συμφωνία με τον ιδιωτικό τομέα για να χρησιμοποιηθούν 300 κλίνες και προσωπικό, αν χρειαστεί.

πηγή: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*