Νέα χρονιά. Ώρα για αποφάσεις!

Η αρχή κάθε νέου έτους είναι μία περίοδος ανασυγκρότησης και επανεκκίνησης. Οι περισσότεροι και οι περισσότερες από εμάς προσπαθούμε να βάζουμε πίσω μας αυτά που μας εμποδίζουν να υλοποιήσουμε τους στόχους μας, κοιτάμε με αισιοδοξία το μέλλον και παίρνουμε «γενναίες» αποφάσεις για τη ζωή μας, άλλοτε μικρές και άλλοτε μεγάλες.

Για να καταφέρουμε να κάνουμε πράξη τις μικρές αποφάσεις, όπως, για παράδειγμα, να ξεκινήσουμε με περισσότερη πειθαρχία μια ισορροπημένη διατροφή, χρειάζεται μόνο να είμαστε αποφασισμένοι/ες και να συμβουλευτούμε έναν καλό διατροφολόγο.

Για τις μεγάλες όμως αποφάσεις, που είναι και οι πιο σύνθετες, αφού ίσως εμπλέκουν και περισσότερους ανθρώπους, όπως την οικογένειά μας, χρειάζεται προσεκτικός και έγκαιρος σχεδιασμός, πρόβλεψη και οικονομικός προγραμματισμός. Μία τέτοια μεγάλη απόφαση είναι για παράδειγμα, οι σπουδές των παιδιών μας.

Πώς όμως μπορούμε να χαρούμε τη ζωή μας, έτσι ακριβώς όπως την έχουμε φανταστεί, αν στα μακρόπνοα σχέδιά μας δεν έχουμε φροντίσει να έχουμε τα διαθέσιμα κεφάλαια που απαιτούνται, τη στιγμή που τα χρειαζόμαστε; Πώς μπορούμε να διατηρήσουμε το βιοτικό επίπεδο που θέλουμε σε κάθε στάδιο της ζωής μας, όταν δεν έχουμε οικονομική ανεξαρτησία;

Αν λοιπόν υπολογίζουμε ότι τα εισοδήματά ή η σύνταξη που περιμένουμε να λάβουμε ενδέχεται να μην επαρκούν, η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα είναι η σωστή αποταμίευση.

Ένα από τα συνήθη λάθη που κάνουμε σχετικά με την αποταμίευση είναι ότι την αφήνουμε συνεχώς για αργότερα. Αλλά, όσο νωρίτερα ξεκινήσουμε τόσο πιο εύκολα μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ικανοποιητικό κεφάλαιο, για όταν το χρειαστούμε.

Ένα άλλο συνηθισμένο λάθος που κάνουμε είναι ότι αποταμιεύουμε χωρίς να ξέρουμε ακριβώς πόσα θα χρειαστούμε, με αποτέλεσμα η αποταμίευσή μας να μην ακολουθεί  τη διακύμανση των αναγκών μας. Ακόμα και αν έχουμε θέσει έναν στόχο, αυτός μπορεί να διαφοροποιηθεί στην πορεία. Για παράδειγμα, αποφασίζουμε να αποσυρθούμε σε μικρότερη ηλικία από το προβλεπόμενο ή η σύνταξή μας να είναι μικρότερη από αυτή που περιμέναμε ή μας παρουσιάζεται ξαφνικά μία καλή ευκαιρία κ.α. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να έχουμε συσσωρεύσει ένα ικανό κεφάλαιο που θα μπορέσει να καλύψει κάθε μεταβολή στα σχέδια μας.

Πώς όμως θα ξέρουμε πόσα και πότε πρέπει να αποταμιεύσουμε;

Δεν χρειάζεται να προσπαθήσετε να λύσετε μόνοι/ες αυτόν τον γρίφο. Αν απευθυνθείτε στους εξειδικευμένους συμβούλους της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, μπορούν να σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε μαζί τις μελλοντικές σας ανάγκες και να σας κατευθύνουν στο αποταμιευτικό/επενδυτικό εκείνο προϊόν που μπορεί να τις καλύψει καλύτερα, δημιουργώντας το κεφάλαιο που εσείς επιθυμείτε και αποταμιεύοντας ακριβώς το ποσό που χρειάζεστε και βεβαίως μπορείτε, ανάλογα με τα εισοδήματά σας.

Η MetLife, με το προγράμματα δημιουργίας κεφαλαίου Accelerator Plus 2.0, αποτελεί μία τέτοια αξιόπιστη επιλογή. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που παρέχει πρόσβαση στα μεγαλύτερα κεφάλαια της ελληνικής και παγκόσμιας αγοράς και μπορεί να προσαρμοστεί στο διαθέσιμο εισόδημα και τη συνολική οικονομική δυνατότητα κάθε οικογένειας.

Το Accelerator Plus 2.0 παρέχει ένα πλήθος κατηγοριών επένδυσης σε ομόλογα, μετοχές και χρηματικά διαθέσιμα ενώ εξασφαλίζει την τεχνογνωσία κορυφαίων επενδυτικών οίκων, όπως η BlackRock, η Pimco, η Vanguard, κα. Εσείς μπορείτε να ορίζετε τις κατηγορίες στις οποίες επιθυμείτε να επενδύσετε, αλλά και το ποσοστό επένδυσης σε κάθε μία, με βάση το προφίλ σας. Έχετε, επίσης, τη δυνατότητα να επιλέξετε ένα ή περισσότερα από τα οκτώ επενδυτικά προγράμματα ελεύθερης επιλογής που παρέχει το πρόγραμμα, ή ένα από τα πέντε διαθέσιμα επενδυτικά προγράμματα στρατηγικής.

Ένα επιπλέον πλεονέκτημα που αποκτάτε αυτόματα με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, είναι ότι αποκτάτε ταυτόχρονα πρόσθετη ασφάλιση για την οικογένειά σας, σε περίπτωση απώλειας ζωής, ενώ σε περίπτωση μόνιμης ολικής ανικανότητας, απαλλάσσεστε από την πληρωμή των ασφαλίστρων του προγράμματος, με ελάχιστο πρόσθετο κόστος.

Βλέπουμε λοιπόν, ότι αν κάνουμε την έρευνά μας νωρίς και αναζητήσουμε τις κατάλληλες λύσεις, μπορούμε να σχεδιάσουμε το μέλλον μας και τα… γυρίσματά του, με μεγαλύτερη ασφάλεια. Από όλες τις αποφάσεις που έχουμε να πάρουμε εν τέλει, ίσως αυτή να είναι η πιο σημαντική για εμάς και τους ανθρώπους μας.

Μία απόφαση είναι μόνο. Ήρθε η ώρα να την πάρουμε!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*