Τελεσίγραφο στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Παρατείνεται μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2022 η αναστολή εργασίας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς με ρύθμιση που κατέθεσε το υπουργείο Υγείας. Μάλιστα, ο Θάνος Πλεύρης είπε ξεκάθαρα ότι θα είναι η τελευταία ευκαιρία και πως αν δεν εμβολιαστούν, δεν θα μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας είπε χαρακτηριστικά: “Οι υγειονομικοί που θέλουν να βρίσκονται στο ΕΣΥ καλούνται το ερχόμενο  τρίμηνο να πάρουν μία απόφαση: Αν θα εμβολιαστούν ή αν  δεν θα εμβολιαστούν και θα θέσουν οι ίδιοι τον εαυτό τους εκτός του Εθνικού Συστήματος Υγείας”

Όπως εξήγησε, η πανδημία δείχνει ότι ο συγκεκριμένος εμβολιασμός είναι απαραίτητος. Επομένως, εξετάζεται πλέον με σαφή τρόπο εάν αυτοί που θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους ως γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό υγειονομικό προσωπικό στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι. Είναι ξεκάθαρο ότι ο εμβολιασμός γίνεται για την προστασία και της κοινωνίας και των ασθενών και όποιος θέλει να παρέχει υπηρεσίες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, θα πρέπει να είναι εμβολιασμένος, σημείωσε.

πηγή: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*